Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου


Πρόγραμμα φεστιβάλ Αθηνών

Κέβιν Σπέισι, Σταμάτης Φασουλής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Πέτρος Φιλιππίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Συλβί Γκιγιέμ είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε ραντεβού το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Γιώργος Λούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, παρουσίασε χθες στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κυρίου Γερουλάνου.

Η άφιξη του Kevin Spacey στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 29 και 30 Ιουλίου με τον ”Ριχάρδο Γ”’ σε σκηνοθεσία του Sam Mendes, είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού. Μία κορυφαία τραγωδία του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή έναν σημαντικό ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ακόμη μια σκηνοθετική απόπειρα του Σταμάτη Φασουλή στην Επίδαυρο, μετά την ”Ηλέκτρα”.Οι ”Σκηνοβάτες” του, μία σύνθεση από τραγωδίες και κωμωδίες Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζονται από έναν θίασο, που περιλαμβάνει τη Νένα Μεντή, τη Σοφία Φιλιπίδου, τον Νίκο Κουρή, την Τάνια Τρύπη, την Ελένη Κοκκίδου, τον Θανάση Αλευρά και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

H Mόνικα εμφανίζεται στην Μικρή Επίδαυρο στις 8 και 9 Ιουλίου η ταλαντούχα τραγουδοποιός θα παρουσιάσει καινούρια και παλιότερα τραγούδια της.

Η ”Μέδουσα” του Θωμά Μοσχόπουλου από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου 16 ταλαντούχοι δημιουργοί και ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αυτοσχέδιο συλλογικό έργο που προκύπτει από τη θεατρική διαδρομή που ακολουθούν οι συντελεστές της.

Μία από τις σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου, που επί 50 χρόνια υπηρετεί την θεατρική τέχνη με όχημα το φημισμένο Θέατρο του Ήλιου στο Παρίσι έρχεται ξανά στη χώρα μας. Η Ariane Mnouckhine θα παρουσιάσει το έργο ”Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας” από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουνίου και από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ακόμη ένας ”Άμλετ”. Αυτή τη φορά δια χειρός Nikolai Kolyada. Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου στο
Πριν έρθει στην χώρα μας για να σκηνοθετήσει την ”Οδύσσεια” του Ομήρου για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου τον μεθεπόμενο χειμώνα, ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson παρουσιάζει τη ”Λούλου” του Wedekind.

Sylvie Guillem. Δεν έρχεται πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά είναι μοναδική. Η super star του κλασικού μπαλέτου έχει χιλιάδες fans στην χώρα μας και θα τους συναντήσει στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Ιουλίου.


ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τους ”Σκηνοβάτες” του Φασουλή και τον ”Ριχάρδο τον Γ”’ με τον Spacey την αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώνει την 1η Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ”Ειρήνη” του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Διαδρομή.

Στις 8 και 9 Ιουλίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τα ”Μικρά Διονύσια”.

Στις 22 και 23 Ιουλίου το Απλό Θέατρο επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια (ακόμα θυμόμαστε τις εξαιρετικές Τρωάδες του) στην Επίδαυρο με τη ”Μήδεια” του Ευριπίδη και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο, ενώ τον ρόλο του Ιάσονα κρατά ο Χρήστος Λούλης.

Τέλος, στις 6 Αυγούστου πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ με τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τον ”Ηρακλή Μαινόμενο” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τον Νίκο Καραθάνο την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και τον Θοδωρή Αθερίδη

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τη Μόνικα, στο μουσικό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου συμμετέχουν φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου (1-2 Ιουλίου), η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos από τους Raining Pleasure (15 και 16 Ιουλίου) και η Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (22 – 23 Ιουλίου).



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου