Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βραβεύει το Γ. Παπανδρέου

Η απονομή θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βραβεύει το Γιώργο Παπανδρέου για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας , όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα στη Μόσχα, στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας.

Το εν λόγω βραβείο είναι η υψηλότερη διάκριση του ΠΟΥ για τον περιορισμό του καπνίσματος. Σύμφωνα με τον Οργανισμό η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη των μέτρων από τον πρωθυπουργό ήταν «σημαντική πράξη θάρρους», παρά την αντίδραση «οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου. Πρόκειται για εξειδικευμένο κέντρο ενημέρωσης και παρακολούθησης της εξέλιξης των μη μεταδιδόμενων και θανατηφόρων ασθενειών (ευθύνονται για το 80% των ετησίων θανάτων), όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειοπάθειες, ο διαβήτης και οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.



http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου