Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ένοχοι κρίθηκαν Κεντέρης και Θάνου

Ποινές φυλάκισης με αναστολή κατά συγχώνευση 31 μηνών στους αθλητές, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, και 33 μηνών στον προπονητή, Χρήστο Τζέκο, επιβλήθηκαν πριν από λίγο από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την υπόθεση του τροχαίου του ατυχήματος παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Οι επτά γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από έξι έως οκτώ μήνες και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες σε επτά και 15 μήνες. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για όλους.

Έντονα αντέδρασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των αθλητών και του προπονητή, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όπως ζήτησαν. Σημειώνεται, δε, ότι μετά την ανάγνωση της απόφασης ο Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο.

«Δεν είναι άξιοι οι ολυμπιονίκες; Δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτή τη χώρα; Αυτό το ελαφρυντικό έχει αναγνωριστεί ακόμη και στους κατηγορουμένους για 5,5 τόνους κοκαΐνης» είπε – μεταξύ άλλων – ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των αθλητών και πρόσθεσε: «Μόνο θλίψη προκαλεί η απόφασή σας και μιλώ ως νομικός και ως Έλληνας».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=307504&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου