Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στέλνουν ηλεκτρονικά τα παράπονά τους... στον δήμαρχο

Τα παράπονά τους στον δήμαρχο στέλνουν… ηλεκτρονικά οι κάτοικοι των Τρικάλων, χάρη σε μια ειδική εφαρμογή διαχείρισης παραπόνων που φέρει την ονομασία «Δημοσθένης». Την ίδια ώρα, οι πολίτες της περιοχής ψηφίζουν μέσω του Διαδικτύου, στο πλαίσιο ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες στο Internet χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών, περιμένουν το λεωφορείο σε έξυπνες στάσεις και σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους με τη χρήση κινητού τηλεφώνου σε συγκεκριμένες θέσεις.

Οι παραπάνω είναι λίγες μόνο από τις ψηφιακές εφαρμογές που έχει θέσει σε λειτουργία τα τελευταία οκτώ χρόνια η ομάδα του e-trikala, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το στέλεχός της, Οδυσσέας Ράπτης.

«Όλα ξεκίνησαν, όταν η ομάδα του γραφείου για το Ε.Π. ''Η Κοινωνία της Πληροφορίας'', δραστηριοποιήθηκε σε θέματα νέων τεχνολογιών, χαράζοντας την πορεία προς την ''ευρυζωνική συνείδηση'' και τη δημιουργία ''Ψηφιακού Δήμου''. Τον Ιούλιο του 2004 εντάχθηκε το πρώτο ψηφιακό έργο στον Δήμο Τρικκαίων, αυτό της δημιουργίας του portal του πολιτιστικού οργανισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έργο αυτό αποτέλεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, την αρχή ενός κύκλου έργων με τα οποία ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε την κατά 100% χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ΚΠΣ). Τον Σεπτέμβριο του 2010, κατατέθηκαν 4 τεχνικά δελτία έργων στη μετεξέλιξη του παραπάνω επιχειρησιακού προγράμματος σε αυτό της «Ψηφιακής Σύγκλισης» (ΕΣΠΑ).

Στα περίπου έξι χρόνια που ο Δήμος Τρικκαίων, αναφέρει ο κ. Ράπτης, ασχολείται εντατικά με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχουν αυτά τα προγράμματα, έχουν δημιουργηθεί υποδομές, έργα και συνθήκες στην πόλη των Τρικάλων, τα όποια προσφέρουν στον δήμο και τους δημότες αρχικά εθνική και παγκόσμια αναγνώριση αλλά και ψηφιακές εφαρμογές που διευκολύνουν την επαφή τους με τους φορείς, επιλύουν προβλήματα και διευκολύνουν την ενημέρωση μέσα από τη χρήση του Διαδικτύου.

Περνώντας τα χρόνια, συγκεντρώθηκε τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από τη διαχείριση 18 έργων ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογές γεωπληροφοριακού ψηφιακού συστήματος GIS, εσωτερικής διαχείρισης εγγράφων - ενεργειών (ERP), διαχείρισης στόλου οχημάτων (fleet management), τηλεφροντίδας ασθενών και ηλικιωμένων, αλλά και ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.



(Ελπίζουμε να τα δούμε κάποια στιγμή  και στον δικό μας δήμο)  


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου