Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ζητάει από το υπουργείο Πολιτισμού να συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης του σπιτιού του Μόραλη και τη μετατροπή του σε χώρο τεχνών και εκθέσεων, σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας.

Η είδηση ότι γνωστό μεσιτικό γραφείο πουλάει το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και και αντιδράσεις.


Το θέμα έφερε στη βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ζητώντας από το υπουργείο Πολιτισμού να συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης του σπιτιού του Μόραλη και τη μετατροπή του σε χώρο τεχνών και εκθέσεων, σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας.

Παράλληλα, ο κ. Καρύδης ζήτησε τη συμμετοχή στην κίνηση αυτή και φορέων, που διαθέτουν έργα του καλλιτέχνη, όπως η Εθνική Πινακοθήκη και η Εθνική Τράπεζα. Στην προσπάθεια αυτή  πρωτοστατεί η γνωστή γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με πολλούς φίλους του Μόραλη, φιλότεχνους και κατοίκους της Αίγινας.

O Γιάννης Μόραλης λάτρευε το σπίτι του στην παραλία της Αίγινας και δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο μέρος του έργου του σε αυτό. Πρόκειται για ένα σπίτι, δείγμα της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής δια χειρός Άρη Κωνσταντινίδη, που είχε σχεδιαστεί από πέτρα και μπετόν, αποκλειστικά για το μεγάλο ζωγράφο.


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/164468/adidraseis-gia-tin-polisi-tou-spitiou-tou-morali/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου