Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σε θέατρα, στούντιο και μουσεία φιλοξενείται το Φεστιβάλ Χορού

Πολύ χορό θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι θα παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ χορού που διοργανώνεται από τις 18 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στην Αθήνα (θέατρα, στούντιο, εκθεσιακοί χώροι, μουσεία). Ελεύθερα μαθήματα παρουσιάζει η σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Ο χορός μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, γι' αυτό όλοι οι Έλληνες χορογράφοι προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα, να αποδεικνύουμε ότι και στις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να δημιουργούμε» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας, σε συνέντευξη Τύπου στο
Ίδρυμα Θεοχαράκη, με αφορμή την έναρξη σε λίγες μέρες του 10ου Φεστιβάλ Χορού.

Στο φετινό Φεστιβάλ χορού που διαρκεί από τις 18 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ελληνικής χορογραφικής δημιουργίας δηλώνει «παρών» και μάχεται υπέρ της
ενίσχυσης του θεσμού, αλλά και της τέχνης του χορού γενικά.

Το μήνυμα που επιθυμούν να περάσουν οι διοργανωτές και οι συντελεστές- χορογράφοι του 10ου Φεστιβάλ Χορού είναι πως δεν αρκεί μόνο η στήριξη του κόσμου για τη συνέχεια αυτής της τέχνης, αλλά και η ενίσχυσή της από την πλευρά της Πολιτείας. 

Σχολίασαν επίσης την ελλιπή προβολή της τέχνης του χορού από τα Μέσα Ενημέρωσης, κάτι που -όπως είπαν- δεν βοηθά στην εξέλιξή του.

Οι χώροι όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει παραστάσεις χορού, είναι τα Θέατρα Ροές, Αργώ, ΠΚ και Olvio. 

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με τις «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου παρουσιάζονται στο Στούντιο Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ελεύθερα μαθήματα από τη σχολή χορού Ε.Λ.Σ. για κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Την επόμενη ημέρα, στο νεοσύστατο χώρο τέχνης «Στούντιο 14η μέρα», το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ένα Master Class με την Νίνα Δίπλα.

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα φιλοξενήσει στο χώρο του την παράσταση «On ice», ενώ την επομένη στις 25 Μαΐου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση «the forBIDDEN city».

Την ίδια μέρα, ακόμη μια παράσταση θα γίνει στο Στούντιο «Κινητήρας», με τίτλο «Happy Hour», η οποία περιλαμβάνει προβολές από έργα Ελλήνων χορογράφων. 

Μια ιδιαίτερη παράσταση με τίτλο «Νo end, the parergon 1», θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη στις 26 Μαΐου.

Η τελευταία παράσταση «Εκτός Σκηνής» θα δοθεί στο Μουσείο Ακρόπολης στις 27 και 28 Μαΐου, με τίτλο «Ρresent Βodies», όπου τέσσερις από τις ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα.

Το 10ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας, του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου