Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες κατασκευή του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» στον χώρο του παλιού Ιπποδρόμου.


Ο Δήμος Καλλιθέας σε μία εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον παλαιό Ιππόδρομο παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν για το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής. Η χρηματοδότηση των έργων είναι δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
«Το όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Η πόλη αλλάζει σελίδα, αλλάζει πορεία. Μετά από μία μεγάλη διαδρομή επίπονων αγώνων και διαρκών κινητοποιήσεων, πολιτών και δημοτικής αρχής, από την εποχή ακόμη του αειμνήστου Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, μέχρι και πρόσφατα, για την απομάκρυνση του Ιπποδρόμου, την ανάπλαση και την απόδοσή του στους κατοίκους της Καλλιθέας για κοινωφελή και κοινόχρηστη χρήση, επιτέλους οι προσπάθειές μας βρίσκουν τη δικαίωσή τους, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής.
Σε έναν τέτοιο σταθμό για την ιστορία της Καλλιθέας ανήκει και η σημερινή ημέρα, που πραγματοποιείται με αφορμή τα έργα του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής, που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.»
δήλωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μύρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χρυσόστομος ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κΓιώργος Μαργαρίτης, Παναγιώτης Λούσκος και Κατερίνα Αναγνώστου,ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Ντερέκας. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,εκπρόσωποι κομμάτων συλλόγων και φορέων της Καλλιθέας και πλήθος κόσμου.
Παρόντες ως εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» ήταν ο κ. Γιώργος Αγουρίδης μέλος του Δ.Σ, ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης Εκτελεστικός Διευθυντής, οι κ.κ Γιάννης Ζερβάκης, Θόδωρος Μαραβέλιας   Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών που παρουσίασε αναλυτικά το έργο στην εκδήλωση, Λένια Βλαβιανού Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Ανδρέας Βουρέκας –Πεταλάς όπως και εκπρόσωποι των μελετητών του έργου  Giorgio Bianchi, Vassily Laffineur και Γιάννης Βεντουράκης.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΑΝΑΨΥΧΗΣ
H δωρεά του Ιδρύματος, ύψους €5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, έκτασης 28.000 τ.μ. και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου, γηπέδου ποδοσφαίρου, παιδότοπου, αναψυκτηρίου και ανοικτού χώρου στάθμευσης  σχεδόν εβδομήντα θέσεων. Τμήμα της δωρεάς αποτελεί επίσης η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, μέσω φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.
Το «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» υλοποιείται σε έκταση γης που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Καλλιθέας σύμφωνα με το  Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Δήμου Καλλιθέας, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Μετά την ολοκλήρωση του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής», ο Δήμος Καλλιθέας θα αναλάβει την αποκλειστική  διαχείριση του, προς χρήση και όφελος όλων των επισκεπτών του.
Το Δημοτικό Πάρκο θα κατασκευαστεί με τις υψηλότερες ποιοτικές, τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ώστε αυτό να αποτελέσει ένα δυναμικό νέο χώρο αθλητισμού και αναψυχής. Η χρήση του Δημοτικού Πάρκου θα είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους και ο σχεδιασμός του χώρου θα τον καταστήσει προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τη διαμόρφωση του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεων ανέλαβε ο κορυφαίος Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano, που σχεδιάζει και το γειτονικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με την επιλογή του Piano, διασφαλίζεται η ανάπλαση της περιοχής με βάση μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική, περιβαλλοντική και χωροταξική προσέγγιση, αλλά και η αισθητική συγγένεια των δύο έργων, προσφέροντας έτσι στην Καλλιθέα, την Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα άλλο ένα χώρο υψηλής αισθητικής.
Η συνολική έκταση που αναπλάθεται στην Καλλιθέα με δωρεά του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεπερνάει τα 240 στρέμματα, 85% εκ των οποίων θα μετατραπούν σε πάρκο, προσφέροντας στην πόλη και στην χώρα άλλον έναν αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου.

http://www.difernews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου