Τρίτη 17 Μαΐου 2011

IAAF: Τροποποιήσεις στον κανονισμό εκπροσώπησης αθλητών

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία επισυνάπτει αλλαγές στον κανονισμό των εκπροσώπων αθλητών (μάνατζερ), με στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα των αθλητών και τη φήμη του αθλήματος.

Επίσης, στόχο έχει να διασφαλίσει ότι οι εκπρόσωποι αθλητών στέκονται στο υψηλότερο δυνατό ηθικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και να ενισχύσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των εκπροσώπων αθλητών και τις σχέσεις τους με τις διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους σχετικούς οργανισμούς.

Ο νέος κανονισμός προβλέπει οι υποψήφιοι εκπρόσωποι να υποβάλλουν αίτηση στις ομοσπονδίες των αθλητών, τους οποίους ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν, παρέχοντας αποδείξεις της ποιότητάς τους (ποινικό μητρώο, απόδειξη μη χρεοκοπίας κλπ).

Αν η ομοσπονδία βεβαιωθεί για το ποιόν του εκπροσώπου, εγκρίνει την αίτησή του και τον παραπέμπει σε εξετάσεις, οι οποίες διοργανώνονται ετησίως από τις ηπειρωτικές ομοσπονδίες. Αν περάσει και από αυτές τις εξετάσεις, τις οποίες έχει ελέγξει η IAAF, η ομοσπονδία του χορηγεί εξουσιοδότηση εκπροσώπησης αθλητών της, καλώντας τον να καταβάλει και το σχετικό ποσό.

Η εξουσιοδότηση κοινοποιείται στην IAAF, αρχίζει από την 1η του μηνός του έτους που έπεται των εξετάσεων και διαρκεί 4 χρόνια. Για να ανανεωθεί η άδεια, πρέπει ο εκπρόσωπος αθλητών να υποβάλλει εκ νέου αίτηση, να πιστοποιήσει ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 επιμορφωτικά σεμινάρια τα προηγούμενα 4 χρόνια, να δώσει τραπεζική εγγύηση κλπ.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει για τους αθλητές των ομοσπονδιών που ανήκουν στους top-30 της IAAF. Οι ομοσπονδίες μπορούν να εκπονήσουν δικό τους κανονισμό βασιζόμενες στον παρόντα, για τους αθλητές που δεν ανήκουν στους top-30 της IAAF.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=312391&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου