Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, από τις 20:00 έως τις 24:00 Το Ατενέουμ γιορτάζει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στον πεζόδρομο της Αδριανού 3


ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
Opera, Oratorio-Lied and Piano
3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.   Tel. +30210 3211987 fax + 30210 3211196
e-mail  contact@athenaeum.com.gr  www. Athenaeum.com.gr.


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2011





Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ. Το Ατενέουμ, φυσικά γιορτάζει και έχει προετοιμάσει από τις 20:00 έως τις 24:00, μία βραδιά ελεύθερη για όλους, με πολύ μουσική. Συμμετέχουν το Σύνολο Κρουστών και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ατενέουμ, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, το Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τζαζ μελωδίες, ιταλικές καντσονέτες και γαλλικά βαλς, τανγκό και χαμπανέρα, όσο ελληνικές μελωδίες, βαλκανικές μουσικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, σε μια γιορτή ανάσα στους καιρούς μας.

Ο πεζόδρομος της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του ATHENAEUM, κοντά στο σταθμό του τραίνου στο Θησείο (Αδριανού 3), θα μεταβληθεί σε υπαίθρια σκηνή, όπου καλλιτέχνες θα γιορτάσουν τη ΜΟΥΣΙΚΗ, συντροφεύοντας τους περιπατητές της νύχτας σε τέλεια αρμονία με τη μαγεία του περιβάλλοντος χώρου.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20.00
·        Σύνολο Κρουστών του ATHENAEUM
·        Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM

21.00
·        Swinging Jazz ATHENAEUM
Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα  jazz του 20ου αιώνα.

Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος

22.00
·        Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ειδικά για τη συναυλία για την Ημέρα Μουσικής στις 21/6/ 2011, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αφετηρία την ιταλική καντσονέτα και το γαλλικό βαλς, με ενδιάμεσους σταθμούς την ισπανική χαμπανέρα και γνωστά τάνγκο. Τελικός προορισμός οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

·        Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής

Ο σολίστ του ακορντεόν Δήμος Βουγιούκας και ο Γιάννης Καραμανιώλας στο κόντρα μπάσο συναντούν επί σκηνής δύο σημαντικούς Ρουμάνους σολίστες: Τον Romica Serban στο τσέμπαλο και τον Reno Pipoi στο βιολί, φτιάχνοντας έτσι ένα σύνολο με στόχο την ουσιαστική απόδοση της Βαλκανικής μουσικής, μιας μουσικής τόσο κοντινής και οικίας μα συνάμα και τόσο άγνωστης.

23.30
·        Μουσική από τον κινηματογράφο

Μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη από τον Maurice Jaubert, Astor Piazzolla και Μάνο Χατζιδάκι στους Madredeus, Goran Bregovic και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.


ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου