Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Κάθε αθλητής ένας Οδυσσέας»


ΔΕΙΤΕ: Μύρισε άρωμα από το 2004 στην τελετή έναρξης των Special Olympics

Εικόνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αναβίωσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή την τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής των Special Olympics 2011 με την συμμετοχή 183 χωρών από όλο τον κόσμο. 

Η προσέλευση του κόσμου που άρχισε από αρκετά νωρίς το απόγευμα παρά την αρκετή ζέστη που είχε, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. 

Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν μαζί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των αγώνων, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τίμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. 

Κατόπιν ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics Πρ. Πιατόπουλος.

Στις κερκίδες του Σταδίου παραβρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Ανάμεσά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο. 

Φαντασμαγορική όμως ήταν και η διοργάνωση. Συνολικά παρέλασαν 10.000 αθλητές από 183 χώρες του κόσμου, φορώντας τα εθνικά τους χρώματα υπό τα χειροκροτήματα των θεατών. 

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το καλωσόρισμα του κοινού στην ελληνική αλλά και την κυπριακή αποστολή κατά την είσοδό τους στο Στάδιο. Ειδικότερα, στο τέλος της παρέλασης, όταν η πολυμελής Ελληνική αποστολή εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο, οι θεατές όρθιοι χειροκροτούσαν ρυθμικά και εμψύχωναν τα μέλη της, τα οποία χαιρετούσαν το πλήθος ανεμίζοντας τα γαλανόλευκα καπέλα τους.

Το Λύκειο Ελληνίδων συνόδευσε τις αποστολές, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια εισήλθε η σημαία των Special Olympics, την οποία κρατούσαν τέσσερις αθλητές των Special Olympics.
Τη γαλανόλευκη κρατούσαν η Σοφία Μπεκατώρου, ο Βασίλης Πολύμερος,η Βούλα Πατουλίδου και ο Μιχάλης Μουρούτσος, συνοδευόμενοι από την Όλγα Βασδέκη και την Κλεϊα Πανταζή, ενώ άγημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου της σκηνής.
περισσότερα http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου