Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μπεγλίτης: «Επώδυνη» η επόμενη ημέρα αν δεν υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Έκκληση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου απηύθυνε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», προειδοποιώντας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα στην αντίθετη περίπτωση.
«Πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν το εθνικό τους χρέος, την εθνική τους ευθύνη, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα, διαφορετικά η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο επώδυνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Για τον προβληματισμό πολλών κυβερνητικών βουλευτών σε σχέση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου σημείωσε με νόημα ότι «όλοι έχουμε αγωνίες για το Μεσοπρόθεσμο όχι μόνο συγκεκριμένοι βουλευτές» .
Πάντως, δήλωσε ότι το πρώτο Μνημόνιο έπρεπε να έχει ψηφιστεί από 180 βουλευτές.
Όσον αφορά την οικονομική κρίση ο υπουργός Άμυνας επέκρινε την ΕΕ λέγοντας ότι «παλινωδεί σε μία συστημική κρίση της Ευρωζώνης» αλλά αναγνώρισε και τις χρόνιες ελληνικές αδυναμίες.
Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε και τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου σε ισπανική εφημερίδα ότι «αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».
«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι ένοπλες δυνάμεις καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα» δήλωσε
«Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου» πρόσθεσε.
Ο κ. Μπεγλίτης εξήγγειλε αλλαγές στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων ανεξαρτήτως κόστους.
Αντιαναπτυξιακό χαρακτήρισε από την πλευρά του μέσω του ΣΚΑΪ το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου