Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παίρνω αμπάριζα και καταγγέλω......

Διάβασα την επιστολή- ενημέρωση -καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Μοσχάτου και πραγματικά έμεινα άφωνος με την ελαφρότητα της καταγγελίας προς το σύλλογο διδασκόντων, μόνο και μόνο επειδή δεν μοίρασαν επιστολή κατ εντολή του κ.Σάββα, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και δημοτικού συμβούλου παρακαλώ,με θέμα τον ξενώνα μεταναστών.
Εμείς οι δάσκαλοι όταν περνούμε το κατώφλι του σχολείου το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας, είναι να προσφέρουμε, αυτά που είμαστε ταγμένοι να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως εθνικότητας και προσπαθούμε καθημερινά για τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας μεταξύ όλων των μαθητών, που διαβαίνουν την πόρτα του σχολείου.
Μια τέτοια ανακοίνωση που μιλά για μετανάστες και ξενώνες φιλοξενίας μεταναστών, που δεν επιθυμεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου, είναι θέμα δικό τους και σε καμμιά περίπτωση δεν έπρεπε να πέσει στα χέρια των παιδιών.
Μια τέτοια ανακοίνωση, την οποία πρώτοι θα διάβαζαν οι μαθητές του σχολείου, είναι άκρως επικίνδυνη για το λόγο ότι στα σχολεία μας σήμερα, βρίσκονται είτε το θέλουμε είτε όχι, πολλοί μετανάστες μαθητές. Μια τέτοια ανακοίνωση που τα μικρά παιδιά δεν θα ήταν σε θέση να αναλύσουν και να βγάλουν σωστά συμπεράσματα, το πιθανότερο ήταν να δηλητηριάσουν την ψιχούλα των μικρών αυτών αλλοδαπών μαθητών, που είχαν την τύχη ή την ατυχία να βρεθούν στη χώρα μας.
Μια τέτοια ανακοίνωση εμπεριέχει τον κίνδυνο να φέρει έριδες και προβλήματα μεταξύ των Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών, μια και οι ηλικίες αυτές δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο της σκέψης των μεγάλων.
Όταν μάλιστα μέσα στην ανακοίνωση τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών μας,τότε χωρίς να το καταλαβαίνουμε δημιουργούμε πολλά ερωτηματικά στα παιδιά αυτών των ηλικιών με πιθανά ολέθρια αποτελέσματα.
Τέτοιου είδους ανακοινώσεις που πέφτουν στα χέρια 9χρονων 10χρονων και 11χρονων μαθητών, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν σύνδρομα τέτοια που θα διαταράξουν τον ψυχολογικό κόσμο και τις αγνές αυτές ψυχούλες και θα δηλητηριάσουν τις σχέσεις μέσα σε ένα σχολείο.
Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πέφτουν σε χέρια μαθητών γιατί απλά προορίζονται για τους μεγάλους.
Οι δάσκαλοι λοιπόν του σχολείου έπραξαν άριστα που δεν μοίρασαν μια τέτοια επιστολή αναλογιζόμενοι όλα αυτά που δυστυχώς δεν αναλογίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Όσον αφορά την καταγγελία προς το σύλλογο διδασκόντων εκείνο το οποίο έχω να πω, είναι, ότι τέτοιου είδους καταγγελίες, αποτελούν τιμή για τους δασκάλους, γιατί δείχνουμε, ότι όταν πρόκειται για το συμφέρον των μαθητών, δεν υποκείπτουμε σε κανέναν είτε αυτός είναι δημοτικός σύμβουλος είτε είναι πρωθυπουργός.
Μπράβο στους συναδέλφους μου που έπραξαν έτσι.

Ζώταλης Δημήτρης
Δάσκαλος.



http://mosxatoupolis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου