Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες μέσα στον Ιούνιο


Βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην ανατολική Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα βόρεια για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου