Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ξεκινά ο καθαρισμός των βυθών

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των δράσεων για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αγκαλιάζει και διοργανώνει για πρώτη φορά μια αντίστοιχη δράση για τους καθαρισμούς των βυθών, επισημαίνοντας τη σημασία της προστασίας τους, αλλά και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αυτοδυτών στη φύλαξη και προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας.

Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις σχολές κατάδυσης όλης της χώρας, δίνει ραντεβού για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ. στον Άλιμο, στην παραλία δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του κέντρου «Φαντασία».

Το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε, καθώς είναι επιβεβαρυμμένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με τραμ, ενώ αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανάπλασης αστικών θαλάσσιων μετώπων για την Αττική.

Το έργο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με την κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κέντρου «Φαντασία». Τώρα εξελίσσονται σε αυτό οι εργασίες ανάπλασης για την άμεση απόδοση μιας ελεύθερης ποιοτικής παραλίας στους Αθηναίους.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου