Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εν όψει της συνάντησης με Παπανδρέου Νέο πακέτο στήριξης μέσα στον Ιούνιο «βλέπει» ο Γιούνκερ

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πάρει νέο πακέτο στήριξης, αλλά με απαραίτητες προϋποθέσεις την εφαρμογή των σκληρών μεταρρυθμίσεων και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει νέο πακέτο βοηθείας μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκεί να δείξει έμπρακτα ότι μπορεί να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup. «Η προσωπική μου εκτίμηση και γνώση είναι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα» συμπλήρωσε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το νέο πρόγραμμα θα εγκριθεί μόνο υπό «αυστηρές προϋποθέσεις».


Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης πως δεν έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη Δευτέρα, ενώ στις 20 Ιουνίου είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Όπως επίσης μετέδωσε την Πέμπτη το Reuters, μέχρι την Παρασκευή και τη συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν φορολογικές αυξήσεις και χαμηλότερες φοροαπαλλαγές.

«Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στον κ.Γιούνκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας υπο το καθεστώς ανωνυμίας.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου