Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο. Ρεν: «Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη»


Βέβαιος ότι το Eurogroup θα αποφασίσει θετικά για την πέμπτη δόση

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την οικονομική στεθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι ηγέτες σε Ελλάδα και Ευρώπη θα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και θα δράσουν ανάλογα». Με αυτή τη δήλωση, ο αρμόδιος επίτροπος για την οικονομία σχολίασε τις εξελίξεις του τελευταίου
24ώρου στη χώρα μας προσθέτοντας ότι: «Είναι κρίμα που οι προσπάθειες για το χτίσιμο εθνικής ενότητας απέτυχαν χθες. Στην πραγματικότητα, οι απαιτούμενες προσπάθειες για να αποφευχθεί μια πτώχευση - κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα - είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ο κύριος Ρεν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επόμενη Κυριακή, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν υπέρ της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου και ότι θα συζητήσουν το περιεχόμενο και τους όρους ενός επιτυχούς προγράμματος για την Ελλάδα και τον τρόπο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα σε αυτό, με την προοπτική να ληφθούν αποφάσεις στο επόμενο Eurogroup της 11ης Ιουλίου.

«Κατ΄ αυτό τον τρόπο, θα αποφύγουμε το σενάριο πτώχευσης και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία σε μεσοπρόθεσμη βάση. Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι με αυτή την προσέγγιση σε δύο βήματα, σε συμφωνία με το ΔΝΤ, μπορούμε να αποφύγουμε το σενάριο ατυχήματος», είπε ο κύριος Ρεν προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει πως η χρηματοδότηση του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί τώρα να διασφαλιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ τον Ιούλιο θα παίρνουμε τις αποφάσεις μεσοπρόθεσμα, πέραν του Σεπτεμβρίου».

Ο επίτροπος καλεί όλους τους υπουργούς οικονομικών, την επόμενη Κυριακή, να ξεπεράσουν τις εναπομείνασες διαφορές και να καταλήξουν σε μια «υπεύθυνη απόφαση σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ο Όλι Ρεν καταλήγει θυμίζοντας ότι μεγάλη ευθύνη έχουν στους ώμους τους οι ελληνικές αρχές και όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες και επαναλαμβάνει ότι «περιμένουμε το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως έχει συμφωνηθεί».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου