Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Με την έκδοση της νέας αναμνηστικής σειράς πέντε γραμματοσήμων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τους...
Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Η κυκλοφορία της αναμνηστικής έκδοσης «Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011», σήμερα 18 Μαρτίου 2011, 100 ημέρες πριν τους Αγώνες, καταδεικνύει τη σημασία τους ως εθνικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας.


Στα πέντε μοναδικά γραμματόσημα πρωταγωνιστούν:


. Ο Απόλλων, η επίσημη μασκότ των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, ο λαμπρός ήλιος, σύμβολο της ζωής και της φωτεινής όψης του κόσμου


. Ο εθελοντισμός, θεμέλιος λίθος και κινητήρια δύναμη των Αγώνων


. Το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που προσφέρει τη δυνατότητα σε 7.000 αθλητές να φιλοξενηθούν σε 60 πόλεις και νησιά της χώρας μας και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της


. Το έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011


. Τo έμβλημα του παγκόσμιου κινήματος Special Olympic


Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου δήλωσε:


«Οι Παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι το σημαντικότερο αθλητικό και ανθρωπιστικό γεγονός της χρονιάς. Είναι τιμή και χαρά μας, που σε αυτή την προσπάθεια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στέκονται δίπλα στους πιο ξεχωριστούς αθλητές του κόσμου. Σε μια εποχή εντάσεων και κυνισμού, οι Αγώνες έρχονται να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινότητα ότι αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ευγενής άμιλλα υπάρχουν και ότι η χώρα μας διαθέτει τη δυναμική και την ευαισθησία να συμβάλλει στη διάδοσή τους».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Χρήστος Βαρσάμης, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας αναμνηστικής σειράς, δήλωσε: «Είναι τιμή για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών που καθηλώνουν με τη δύναμη της ψυχής τους τον πλανήτη, στέλνοντας από την Ελλάδα, μαζί με τους νικητές της ζωής το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας. Τα ΕΛΤΑ, στα 183 χρόνια της ιστορίας τους, αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και υπηρετώντας πιστά τον κοινωνικό τους ρόλο τιμούν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που είναι πηγή ζωής και αισιοδοξίας για όλους μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011».


περισσότερα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/special-olympics-2011_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου