Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

11-07-11 Δήλωση της Υπουργού μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων

Δελτίο Τύπου
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων
Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση αυτή είναι ευρύτατη, δεν περιορίζεται ανάμεσα στο Υπουργείο και τους Πρυτάνεις.
Η  σημερινή συζήτηση με τους Πρυτάνεις έχει ξεχωριστή σημασία. Ύστερα από συζήτηση κατά άρθρο σε πολλά σημαντικά ζητήματα περιμένω -μετά τις δικές τους διαβουλεύσεις- τις γραπτές τους προτάσεις, για όλα τα άρθρα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Δημοσιογράφος: Οι Πρυτάνεις λένε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» το Συμβούλιο Ιδρύματος και η εκλογή Πρύτανη.
Δεν συμφωνώ σε καμία διαπραγμάτευση στην «κόκκινη γραμμή». Σε κάθε περίπτωση, σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο, οι  κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
 
http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/11-07-11-dilosi-tis-ypoyrgoy-meta-ti-synantisi-me-antiprosopeia-tis-synodoy-ton-prytaneon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου