Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι ελληνικές συμμετοχές στα «27α Βαρδινογιάννεια»


Μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το «παρών» αύριο στο διεθνές μίτινγκ στίβου «27α Βαρδινογιάννεια», που θα διεξαχθεί στο Εθνικό στάδιο Γάλλου στο Ρέθυμνο και το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη.

Οι διοργανωτές της Ένωσης Ατρομήτου Ρεθυμνιακού, μετά τα ονόματα των ξένων αθλητών έδωσαν στη δημοσιότητα και τους Έλληνες που θα μετάσχουν στο premium meeting της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 

Ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος προέρχεται από τα 8,03 μ. του Παρισιού, και θα επιδιώξει να βελτιώσει το 8,19 μ. που έχει φέτος από τα Παπαφλέσσεια. 

«Ένας αγώνα είναι πάντα μια νέα πρόκληση για κάτι καλύτερο. Άρα όπως κάθε φορά έτσι και στην Κρήτη θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό. Είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να ελπίζω σε μία καλή εμφάνιση», είπε ο Τσάτουμας και συμπλήρωσε:«Είναι σημαντικό που υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα διοργανώσεις του επιπέδου των Βαρδινογιαννείων. Τις χρειαζόμαστε και εμείς οι αθλητές, αλλά και ο ίδιος ο χώρος».

Ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος ανήκει στην τοπική ΕΑΡ έχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και θέλει να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση (13.51) στα 110μ εμπόδια. 

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (8,10 μ.) θα κυνηγήσει ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έχει φέτος 8,03 μ. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρουν ακόμη μέρος οι Μερτζανιδης, Διαμαντάρας και Μιχαλέλης. 

Στη σφυροβολία, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τους Ανατόι Ποζντνιάκοφ (Ρωσία) και Ζίμον Ζιολκόβσκι (Πολωνία), ενώ με αξιώσεις θα μπουν στον αγώνα, οι Παπαντωνίου και Σταθελάκος.

Η Ειρήνη Κοκκιναρίου έχει στόχο το όριο των 9'46" στα 3.000 μ. στιπλ όπου θα αγωνιστεί και η Μαρία Παρδάλου.

Ενδιαφέρουσα κούρσα αναμένεται στα 1500μ. με τον Κώστα Νακόπουλο και τον Ανδρέα Δημητράκη.

Στα 100μ. ο Άγγελος Αγγελάκης θέλει μια κούρσα καλύτερη από το 10.49 που έχει σημειώσει φέτος, ενώ στα 400μ. ο Δημήτρης Γράβαλος κάτω από τα 46.50. 

Στη δισκοβολία θα αγωνιστούν οι Βιρτζίνιους Αλέκνα Ρόμπερτ Φαζέκα και ο Έλληνας Σπύρος Αραμπατζής. Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα τρέξει στα 200μ., η Χαρά Κίτσου στα 100μ. εμπόδια, ενώ η Ιωάννου Γραμματικοπούλου στο τριπλούν.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 17:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ET1 από τις 18:30 έως τις 21:00.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου