Οι ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Οστράβα συνεχίζονται, με τον Λυκούργο Τσάκωνα και τον Γιώργο Τρέμο να εξασφαλίζουν το εισιτήριο στα 200μ και τη δισκοβολία αντίστοιχα.
Ο Τσάκωνας με επίδοση 20.57 που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και ευνοϊκό άνεμο -02.μ./δευτερόλεπτο, προκρίθηκε με άνεση ως 1ος στον τελικό των 200μ., «φλερτάροντας» με ένα μετάλλιο, που αν έρθει θα έιναι το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, μετά το χρυσό από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Στο ίδιο αγώνσιμα, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης έκανε καλή εμφάνιση και με 21.26, τερμάτισε 6ος στη σειρά του, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στη γενική κατάταξη.

«Ήταν καλή η κούρσα. Πάλι μετά τα 150μ. την έλεγχα άνετα. Χαλάρωσα λίγο, αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε για τον τελικό στόχο», τόνισε ο Τσάκωνας.


Την πρόκριση για τον τελικό της δισκοβολίας πήρε και ο Γιώργος Τρέμος, πετυχαίνοντας την 7η καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 58,06μ. Ο 22χρονος πρωταθλητής που είχε πάει στην Τσεχία με 60,33μ. Έχοντας την 10η ατομική επίδοση στους 28, ήταν αρχικά πολύ αγχωμένος και νευρικός, αλλά, σταδιακά, κατάφερε να δείξει δυνατότητές του.

Οι βολές του ήταν 50,25 - 56,02 – 58,06μ., ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το όριο πρόκρισης (58,50μ.) πέρασαν μόνο πέντε, ενώ η 12άδα του τελικού «έκλεισε» με 57,03μ. «Ετοιμαζόμουν τρία χρόνια γι’ αυτή την διοργάνωση. Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Και ο σπουδαιότερος αθλητής, στον αγώνα - στόχο έχει άγχος. Ο μεγάλος αθλητής, όμως, φαίνεται από το πώς αντιδρά στον αγώνα. Αντέδρασα καλά. Είμαι καλά και στον τελικό θα πάω για ατομικό ρεκόρ και ό,τι βγει σε θέση», είπε μετά τον αγώνα ο Τρέμος.


http://www.gazzetta.gr/