Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

O Πάμπλο Ογιέντα και η Μπεατρίζ Ρομέρο, έδωσαν την ψυχή τους στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού, προκειμένου να παρουσιάσουν την παράσταση «Tango Azul».




  O Πάμπλο Ογιέντα και η Μπεατρίζ Ρομέρο, το πιο ολοκληρωμένο ζευγάρι του τάνγκο,  έδωσαν  την ψυχή τους στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού, προκειμένου να παρουσιάσουν την παράσταση «Tango Azul».
Κορμιά που ισορροπούσαν το ένα πάνω στο άλλο. Κινήσεις αριστοτεχνικές, γεμάτες πάθος και ένταση. Ιστορίες που εναλλάσσονταν και έξι χορευτές, πέντε μουσικοί και μια ερμηνεύτρια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το σκηνικό διαμορφωμένο σε ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Ένα πιάνο, ένα κλαρινέτο, ένα κόντρα μπάσο και ένα βιολί συνόδευαν τις ξεχωριστές μελωδίες του μπαντονεόν «σήμα κατατεθέν της αργεντίνικης μουσικής».


Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες κοντά στην αλλαγή του αιώνα. Σε μια μιλόνγκα, οι μουσικοί, οι χορευτές και μια τραγουδίστρια συναντιούνται και βιώνουν μια σύντομη αναδρομή της ζωής τους. Η Πατρίστια Νόρα, τραγουδίστρια και "ιδιοκτήτρια" του μπαρ γίνεται μάρτυρας όλων εκείνων των ερωτικών ιστοριών που διαδραματίζονται στο μαγαζί της. Ο βιρτουόζος του μπαντονεόν, Λουτσιάνο Γιούνγκμαν διευθύνει την πενταμελή ορχήστρα.


Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο Πάμπλο και η Μπεατρίζ που εκτός από επαγγελματίες χορευτές είναι και καθηγητές και χορογράφοι του αργεντίνικου τάνγκο. Μάλιστα, ήταν το πρώτο ζευγάρι που περιόδευσε σχεδόν σε κάθε ισπανική πόλη προκειμένου να διδάξουν τάνγκο. Τις χορογραφίες και τη δραματουργία του Τάνγκο Αζουλ υπέγραψε η Σούζαν Λαντούα και ο Φιλίπ Λιζόν, ο οποίος διατέλεσε μαθητής του μέτρ του χορού, Μορίς Μπεζάρ. 

περισσότερα http://www.zougla.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου