Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ετοιμαστείτε για καύσωνα διαρκείας

Ο μίνι καύσωνας πέρασε, αλλά έρχεται ένας ακόμα και μάλιστα άμεσα, από την Πέμπτη. Το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει ξανά στους 39 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, οπότε ετοιμάστε τα μπανιερά σας και προετοιμαστείτε για δροσιστικές βουτιές το σαββατοκύριακο που η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται... ανυπόφορη.


Αναλυτικά, μπορεί για την Τετάρτη πέραν του γενικά αίθριου καιρού να αναμένεται το απόγευμα να αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και στην Βόρεια Ελλάδα σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από Πέμπτη ο καιρός και πάλι θα γίνει ηλιόλουστος και... καυτός. Μάλιστα, σταδιακά ο υδράργυρος θα ανέβει και αναμένεται την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο να αγγίξει για πρώτη φορά φέτος τους σαράντα βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, δημιουργώντας ακόμα πιο ανυπόφορη ατμόσφαιρα.

Πρακτικά, ο καιρός αυτός θα είναι ιδανικός για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στα νησιά. Δεν θα συναντήσουν κύμα όσοι πάρουν το πλοίο της γραμμής για τα νησιά, όπου οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για βουτιές στις παραλίες. Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια αναμένεται να κατακλυστούν από κόσμο, όπως άλλωστε και οι παραλίες σε Δωδεκάννησα, Ανατολικό Αιγαίο, Χαλκιδική, Κρήτη αλλά και τα Ιόνια Νησιά. Με λίγα λόγια, πάρτε μαγιό, βάλτε αντηλιακό και βουρ για την παραλία...  

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου