Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Haute Couture Autumn/Winter 2011-2012! Μόλις τελείωσε η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι...

Μία βδομάδα που αναμφίβολα έχει αέρα αριστοκρατικό, πολύ μόδα, σπουδαίες προσωπικότητες από όλoν τον κόσμο, άγχος για το πώς θα προλάβεις να πας και στα 8 shows της ημέρας...

Με την παρουσίαση κοσμημάτων haute couture από τους οίκους Chanel, Boucheron, Chaumet, Dior, Van Cleef & Arpels που έγιναν στις boutique των οίκων στη Place Vendome, συνοδευόμενες από άφθονη σαμπάνια και καναπεδάκια και με την παρουσίαση της συλλογής της Azzedine Alaia ολοκληρώθηκε χθές, επίσημα, η εβδομάδα (4 ημέρες διαρκεί) υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.
Μία βδομάδα που αναμφίβολα έχει αέρα αριστοκρατικό, πολύ μόδα, σπουδαίες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, άγχος για το πώς θα προλάβεις να πας και στα 8 shows της ημέρας (φροντίζοντας να αλλάξεις ρούχα για το καθένα) και ξέφρενα after party που σου δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο, στο όνειρο της τέχνης της haute couture μόδας.

Η haute couture σε αντίθεση με τις συλλογές ready-to-wear απευθύνεται στους λίγους. Σε αυτούς που πιστεύουν πως η μόδα είναι μοναδικά κομμάτια τέχνης άξια θαυμασμού και σε αυτούς με ογκώδη οικονομική ευχέρεια που τους επιτρέπεται να τα αποκτήσουν. Για την ιστορία, όλες οι πελάτισσες αυτών των κομματιών μετά την ολοκλήρωση του κάθε show έχουν κλεισμένο ραντεβού στο atelier του εκάστοτε σχεδιαστή ώστε να προβάρει η καθεμία το ρούχο της αρεσκείας της και να το διαμορφώσει ανάλογα με τις ανάγκες του σωματότυπού της.

Το τετραήμερο τέχνης, όπως θα το χαρακτήριζα, ξεκίνησε τη Δευτέρα με 8 shows. Δύο από αυτά του Christian Dior και του Giambattista Valli. 


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου