Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Μ.Κακογιάννη(update)


Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Μιχάλη Κακογιάννη αποχαιρέτησαν τον μεγάλο έλληνα σκηνοθέτη στο Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα...


Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής και η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του πλανήτη, έναν άνθρωπο που έσπασε τα σύνορα της χώρας και έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την όπερα. Κινούμενος με τη δύναμη του Ζορμπά, που τον έκανε ταυτότητα του Έλληνα σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

«Φίλο» και «σοφό σύμβουλο», χαρακτήρισε τον εκλιπόντα, στον επικήδειο που εκφώνησε, η Λ. Μενδώνη και τόνισε: «Ο Μιχάλης Κακογιάννης διέθετε μία εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, έναν πληθωρικό δυναμισμό, ένα μυαλό ανήσυχο και ανύστακτο, μία κοινωνική πολιτική και πολιτιστική ευαισθησία πρωτόγνωρη».

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Κακογιάννη. Σήμερα, τιμούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά μεγαλούργησε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά συνέβαλε πάρα πολύ και θα συνεισφέρει διαχρονικά στη διαμόρφωση της αισθητικής μας».

Στον Ιερό Ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη πήγαν και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, Μανούσος Μανουσάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου.


newsbeast 

http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου