Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εξαπλώνεται ο «ιός» των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σε όλη τη χώρα έχει εξαπλωθεί πλέον ο «ιός» των καταλήψεων με τον «πόλεμο» της πανεπιστημιακής κοινότητας στον νέο νόμο όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να φουντώνει… 

Συνολικά υπό κατάληψη βρίσκονται 46 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη,  με την εξεταστική να βρίσκεται ένα βήμα πριν... τιναχθεί στον αέρα καθώς ήδη τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν αποφασίσει την αναστολή των εξετάσεων.

Στην Πάτρα, μάλιστα, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διέκοψαν χθες τις εξετάσεις και ζήτησαν από τους συμφοιτητές τους που εξετάζονταν να αποχωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι φοιτητικές παρατάξεις είτε ευθέως είτε έμμεσα δείχνουν να στηρίζουν με τον τρόπο τους τις κινητοποιήσεις που οι φοιτητές έχουν απειλήσει ότι θα γίνουν ακόμη πιο δυναμικές.

Αύριο, εξάλλου, οι φοιτητές οργανώνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν εκτάκτως για να προβούν -όπως έχει δηλώσει- «σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια».

http://www.star.gr/ellada_kosmos/104688/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου