Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ενωτική παρέμβαση Καρχιμάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο


Με αιχμές κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ

«Στην πορεία προς τη συνδιάσκεψη, οφείλουμε να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ξέρει, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να συζητά και να παράγει πολιτική», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στην εισήγηση του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς της κυβέρνησης να «αντιμετωπίσουμε το μούδιασμα της οργανωμένης μας βάσης, λόγω των αναγκαίων μέτρων που πήραμε για τη σωτηρία της χώρας και να κερδίσουμε το στοίχημα της συμμετοχής, ώστε η συνδιάσκεψη μας να αποτελέσει ένα γεγονός που αφορά στις μαζικές δημοκρατικές και κορυφαίες λειτουργίες του κόμματος μας, αλλά να κερδίσει την προσοχή και την συμμετοχή της κοινωνίας».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως πρώτη άμεση προτεραιότητα για το κυβερνών κόμμα να ξεδιπλώσει το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει για κάθε περιφέρεια της χώρας, αφού προηγουμένως καταγράψει και ιεραρχήσει τις προτεραιότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Καρχιμάκης παραδέχθηκε ότι η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, δεν ήταν εύκολη, και αντιμετωπίστηκε, ως μια διαδικασία βουτιάς στην εσωστρέφεια ενώ αναφέρθηκε και στα «εμπόδια» που συνάντησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

«Κάποιοι, προσπάθησαν, με αντισυγκεντρώσεις που θύμισαν, άλλες εποχές, να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις διαλόγου, που είχαμε προγραμματίσει», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καρχιμάκης σ’ όλη την χώρα πάνω από 100 εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου, με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, και εξηγήθηκε η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Δεν κρυφτήκαμε και δεν κρυβόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν «τη μάχη ενάντια στην πολιτική αμνησία που αποκτά διαστάσεις σκόπιμης διαστρέβλωσης και της κατάστασης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και των δύσκολων αλλά αναγκαίων πολιτικών που ακολουθήσαμε και να αναδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς, οι δημιουργοί της κρίσης».

Άφησε εμμέσως αιχμές για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να εγκαλούμαστε επειδή σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και εμποδίσαμε την εξαθλίωση της χώρας και των πολιτών. Δεν μπορεί να εγκαλούμαστε επειδή χτίσαμε από το πουθενά το Μηχανισμό Στήριξης από τον οποίο πετύχαμε τη χρηματοδότηση της χώρας. Ούτε επειδή καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους του πρώτου δανείου, ούτε επειδή καταφέραμε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής του Ιουλίου να απαλλαγούμε από το βραχνά της εξυπηρέτησης και της βιωσιμότητας του χρέους».

«Δεν μπορεί οι παρατηρητές της προσπάθειας μας, αυτοί που ποντάρουν στην αποτυχία και όχι στην επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλουμε και έχει εθνικό χαρακτήρα, να μιλούν γενικά, αόριστα, ανέξοδα και εκ του ασφαλούς για ‘επαναδιαπραγματεύσεις’ που δεν μπορούν να κάνουν και το ξέρουν, και για ‘άλλους δρόμους’ που αδυνατούν να περιγράψουν. Δεν μπορεί, το χειρότερο όλων, να λένε ότι όλη αυτή η πορεία, ήταν προαποφασισμένη και να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μας».

Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης που θα διαρκέσει μία μέρα, το Σάββατο, θα λειτουργήσουν, παράλληλα, οκτώ εργαστήρια, που θα ασχοληθούν με τις θεματικές ενότητες, που αφορούν:

-Το κράτος και τη δημόσια διοίκηση

-Το κοινωνικό κράτος

-Την Ανάπτυξη και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου

-Την πολιτική εθνικής ασφάλειας, την εξωτερική πολιτική και την Εθνική Άμυνα και

-Την σοσιαλιστική προοπτική σήμερα.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/221741/enotiki-paremvasi-karhimaki-sto-politiko-sumvoulio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου