Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικη βροχή και μικρή πτώση της θερμοκρασίας το τριήμερο


Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και –κατά τόπους- καλοκαιρινές ψιχάλες θα μας βρει το τριήμερο και ο Εορτασμός της Θείας μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αύριο, Παρασκευή, στα βόρεια της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και στην υπόλοιπη χώρα όπου προς τις απογευματινές ώρες θα πέσουν… αυγουστιάτικες ψιχάλες οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα εξελιχθούν σε σποραδικές καταιγίδες. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάσουν ως και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται να κυμανθεί σε ανάλογη… φθινοπωρινή διάθεση. Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις να σχηματίζονται προς το απόγευμα σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο (σε σχέση με την Παρασκευή) στα δυτικά της χώρας σε σχέση με την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις με τη βροχή να… επισκέπτεται τοπικά τα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι ισχυροί στα ηπειρωτικά και ισχυροί εντάσεως εως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 
 
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου