Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα


Η ανανεωμένη Εθνική του Ηλία Ζούρου δεν έπεσε στην παγίδα που της έστησε η Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε με νίκη στο τουρνουά. Η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ για 25 λεπτά, αλλά με κορυφαίους τους Καλάθη, Κουφό και Ζήση, κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να φτάσει στη νίκη με 76-67.

Νωθρό ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο τουρνουά ήταν μουδιασμένο, με τους παίκτες του Ηλία Ζούρου να μην μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους βόσνιους να μπουν από νωρίς στη θέση του οδηγού.
Ιδιαίτερα στην επίθεση η Ελλάδα είχε εμφανείς αδυναμίες, ενώ αμυντικά το μεγάλο της πρόβλημα ήταν το μαρκάρισμα του ύψους 2.10μ. Κικάνοβιτς, ο οποίος φόρτωσε με 9 πόντους το ελληνικό καλάθι στην πρώτη περίοδο (15-17, 10`).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Κουφού και του Μπράμος βελτίωσε την εικόνα της Ελλάδας, η οποία, όμως, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Παρέμεινε άστοχη από την περιφέρεια, έκανε 9 λάθη (4 είχαν οι αντίπαλοί μας) και οι βόσνιοι συνέχισαν το run and gun παιχνίδι τους.
Ευτυχώς για την Εθνική μας, το ποσοστό τους στα τρίποντα ήταν χαμηλό στο πρώτο ημίχρονο (3 στα 16) και η διαφορά δεν πήρε διαστάσεις (34-31, 20`).
Ανάκαμψη μετά την ανάπαυλα
Η τρίτη περίοδος σήμανε και την ανάκαμψη της Εθνικής μας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο μισό του αγώνα και έπειτα από 25 αγωνιστικά λεπτά κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ενα τρίποντο του Ζήση κι ένα λέι απ του Καλάθη έδωσαν στην Εθνική το προβάδισμα με 43-41 και από εκεί κι έπειτα οι βόσνιοι ακολουθούσαν.

Παρέμειναν, όμως, ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια, με τον Τελέτοβιτς να έχει μηδέν στα οκτώ τρίποντα. Η Ελλάδα από την πλευρά της, αν και δεν απέφυγε κάποια αβίαστα λάθη, διατήρησε την υπέροχή της και μπήκε στην τελευταία περίοδο με το υπέρ της 55-49.
Σερί και... πιάστε μας
Mέσα σε δύο λεπτά, όμως, οι βόσνιοι ροκάνισαν τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιθετικές επιλογές της Εθνικής και οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε μείωσαν στον πόντο 57-56. Η ανανεωμένη Εθνική, όμως, είχε έτοιμη την απάντηση και με σερί 11-0 έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη της, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε (68-56).

Ο χρόνος ήταν πια σύμμαχος της Εθνικής μας, που έπαιξε μυαλωμένα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, χωρίς να νιώσει άγχος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ετσι, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας με 76-67 των βόσνιων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=104006#ixzz1WdnYhuDq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου