Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μαυροειδής: «Να διορθώσουμε το λάθος με ΠΓΔΜ»


Σύνθημα νίκης για το παιχνίδι με τη Ρωσία


Μονόδρομος είναι η νίκη με αντίπαλο τη Ρωσία και με την οποία η Εθνική θα διορθώσει την ήττα κόντρα στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο σέντερ της Μπιλμπάο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και εκτίμησε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να δώσει περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα αλλά και στον περιορισμό του Αντρέι Κιριλένκο, ώστε να έχει τύχη στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μαυροειδής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να διορθώσουμε είναι κάποια νεκρά διαστήματα που έχουμε. Στο παιχνίδι με τη Ρωσία θα πρέπει να εστιάσουμε στην καλή άμυνα και πιστεύω πως εάν εξουδετερώσουμε μερικά από τα “κλειδιά” τους, όπως ο Κιριλένκο, θα έχουμε τύχη στο ματς».

Για την αναμέτρηση με τη Ρωσία: «Οι Ρώσοι διαθέτουν μεγάλα κορμιά και αυτό που κάνουν συνέχει είναι να εκμεταλλεύονται το ύψος τους. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι ψηλή ομάδα, είναι και αρκετά γρήγορη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση, ωστόσο εάν επικεντρωθούμε στην άμυνα, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα».

Για το αν είναι αισιόδοξος, ως προς το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ: «Θέλουμε να νικάμε σε όλα τα ματς. Θα θέλαμε πολύ να διορθώσουμε το λάθος κόντρα στην ΠΓΔΜ. Γι’ αυτό κόντρα στη Ρωσία θα επιδιώξουμε τη νίκη, ώστε να έχουμε πιο βατό αντίπαλο στον επόμενο γύρο, αν και στο επίπεδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Είναι το πιο σημαντικό, το πρώτο χιαστή παιχνίδι στην οκτάδα, για να μπορείς να πλασαριστείς όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τη δική του παρουσία στην Εθνική: «Από την αρχή ήθελα να βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν ήμουν, αλλά λόγω κάποιων συγκυριών ευτυχώς ήρθα. Πάλεψα αρκετά για να είμαι εδώ, γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Από την πλευρά μου δουλεύω σκληρά, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα, είτε για 40 λεπτά, είτε για ένα λεπτό».

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου