Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δίαυλο απευθείας επικοινωνίας με τους στρατιωτικούς ανοίγει ο υπουργός Άμυνας

Επίσημο απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με το στρατιωτικό γραφείο που λειτουργεί διπλα στον υπουργό και τον υφυπουργό Αμυνας αποκτούν οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Αμυνας με απόφαση του κ. Πάνου Μπεγλίτη. 

Στα υπουργικά γραφεία μπορούν να φθάνουν διάφορα θέματα που εμπίπτουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με άμεση επίπτωση στις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα το προσωπικό μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του και για ζητήματα καθημερινότητας που το απασχολούν και έως σήμερα δεν έτυχαν λύσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου υπενθυμίζουν οτι έχει δημιουργηθεί και επιτροπή με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό για επίλυση προβλημάτων  καθημερινότητας , ενώ στην ανακοίνωση αναφέρονται σειρά μέτρων που έλαβε πρόσφατα η σημερινή  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έτυχαν θετικής αποδοχής από τα στελέχη, όπως:
·                     Η απαλλαγή ύστερα από την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών
·                     Ευεργετικά μέτρα για γονείς μονογονεϊκών οικογενειών και στρατιωτικούς που είναι προστάτες ΑμΕΑ
·                      Άδεια ανατροφής τέκνου και σε άρρεν προσωπικό
·                     Καθιέρωση ανώτατου ορίου υπηρεσιών ανά μήνα
Επισημαίνεται ακόμα ότι ο δίαυλος αυτός θα διευρυνθεί περαιτέρω στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ούτως ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ανοικτή διαβούλευση που θα καθιερωθεί για νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αμυνας.
Τέλος τονίζεται από το Υπουργείο ότι ο δίαυλος αυτός σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σχέση με το προσωπικό.
http://www.tanea.gr/ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου