Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοκτόνησε γιατί τον παρενοχλούσαν οι συμμαθητές του!


Με στίχους της Lady Gaga είπε το τελευταίο αντίο ο 14χρονος

«Διαρκώς μιλάω για το πόσο με ενοχλούν οι συμμαθητές μου στο σχολείο αλλά κανείς δε μου δίνει σημασία. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να με ακούσουν;», είχε γράψει στις 9 Σεπτεμβρίου ο 14χρονος Jamey Rodemeyer από το Buffalo της Νέας Υόρκης λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Ο ανήλικος Jamey είχε πρόσφατα εγγραφεί στο λύκειο Williamsville όπου και αμέσως αντιμετώπισε εχθρική και βίαιη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δε δίσταζαν να προσβάλλουν και διαδικτυακά τον Jamey παρόλο που γνώριζαν ότι ο απελπισμένος ανήλικος είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την εξομολόγηση του Jamey για τον επικείμενο θάνατό του μια κοπέλα έγραψε: «Ο Jamey είναι χαζός, γκέι, χοντρός και άσχημος. Πρέπει να πεθάνει.», ενώ σε ένα άλλο δημοσίευμα είχαν σημειωθεί τα εξής: «Αδιαφορώ για το εάν θα πεθάνεις ή όχι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οπότε απλά κάντο. Θα έκανες τους πάντες κατά πολύ πιο ευτυχισμένους.» Παράλληλα, υπήρχαν πολλές προσβλητικές αναφορές για τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του ανήλικου.

Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 14χρονος δημοσίευσε στη σελίδα τους σε site κοινωνικής δικτύωσης στίχους από τραγούδι της Lady Gaga ενώ στο ίδιο σχολείο, για τον ίδιο λόγο είχε αυτοκτονήσει άλλο ένα παιδί πέρυσι το Φεβρουάριο.

Η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει τόσο την αμερικανική κοινωνία όσο και την ευρωπαϊκή και τώρα τελευταία και την ελληνική. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/232714/autoktonise-giati-ton-parenohlousan-oi-summathites-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου