Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ήταν… Εθνική!

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 71-55 του Μαυροβούνιου και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο γ’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ, μετά την ήττα από τα Σκόπια. Αύριο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αντιμετωπίζουν την Κροατία με μοναδικό στόχο τη νίκη, για την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα παρουσιάστηκε πιο εύστοχη σε σχέση με τα παιχνίδι κόντρα στην ΠΓΔΜ και δεν επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να ξεφύγει στο σκορ. Η Ελλάδα με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκε 21-18, παίρνοντας πόντους από τους Κουφό και Καλάθη.

Τα προβλήματα στον επιθετικό τομέα φάνηκαν στη δεύτερη περίοδο, όμως με καλή άμυνα η Ελλάδα διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την περίοδο και τελικά η ομάδα του Ηλία Ζούρου ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με προβάδισμα ενός πόντου, 32-31.

Το τέλειο παιχνίδι έκανε η Ελλάδα στο τρίτο μέρος του αγώνα. Κατάφερε να δεχθεί μόλις δέκα πόντους και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση σκόραρε 26. Έτσι, στο 30 το σκορ διαμορφώθηκε στο 58-41. Εκτός από τον Κουφό που πρόσφερε σε επίθεση και άμυνα σημαντικές βοήθειες, πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Βασιλειάδης, που ευστόχησε σε τρία τρίποντα.

Στον επίλογο όλα είχαν κριθεί και η Ελλάδα με συγκομιδή 71 πόντων έφτασε στην εύκολη επικράτηση στην «Αλίτους Αρένα».

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71.

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν, Κουκ, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς, Ντάσιτς, Μπορίσοφ, Μπιέλιτσα, Ντραγκίτσεβιτς, Πέκοβιτς, Βράνιες, Βούτσεβιτς.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Φώτσης, Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος, Κουφός, Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου