Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακός «πυρετός» σήμερα στην Αθήνα


«Χειρόφρενο» σε ΜΜΜ και ταξί - Συλλαλητήρια στο κέντρο

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσοι δεν διαθέτουν, δε, αυτοκίνητο θα αναγκαστούν να μετακινηθούν με τα… πόδια αφού δεν θα κυκλοφορούν ούτε τα ταξί, οι οδηγοί των οποίων κατεβάζουν «σημαία» για 24 ώρες, από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Η απεργία, μαζί με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, που είναι προγραμματισμένο για τη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό μείγμα» και να οδηγήσουν τους Αθηναίους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ο Γολγοθάς του επιβατικού κοινού, ωστόσο, δεν πρόκειται να περιοριστεί στους δρόμους, αλλά θα συνεχιστεί και από αέρος. 

Oι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ (στάση εργασίας από 11.30 έως λήξη ωραρίου) καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι- μαζί με φοιτητές- θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

Εκεί θα δώσουν ραντεβού δάσκαλοι -που πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας (11.00 - 14.00 και 14.00 - 17.00), φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν απέναντι στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, γι' αυτό θα συνεδριάζουν καθημερινά για να καθορίζουν τη στάση τους. Η τάση που επικρατεί στους κόλπους των σωματείων των εργαζομένων είναι οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν χαρακτήρα 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου