Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεγλίτης: Εκλογές ίσον πολιτικό χάος


Εθνική καταστροφή χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ε.Ε που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του νότου στην έξοδο
Διευκρίνισε μάλιστα ότι το πρόβλημα είναι δομικό και στρατηγικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι' αυτό και δεν μπορεί να αντέξει την πίεση των αγορών. «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της Ε.Ε.», είπε. Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών τόνισε ότι αν προχωρήσουμε σε αυτές θα οδηγηθούμε σε πολιτικό χάος και όποιος μιλά για εκλογές σήμερα απευθύνει έναν ανεύθυνο πολιτικό λόγο.

Δείτε το video
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι οι πολίτες «πρέπει να συνειδητοποιήσουν που βρισκόμαστε, βρισκόμαστε σε συνθήκες ακήρυκτου πολέμου. Εχθρός είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ευρώπη στην παρούσα κρίση. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει τις τραγικές καταστάσεις που ζει η χώρα και να φύγει από τις εποχές των ψευδαισθήσεων».
Ο υπουργός αναφερόμενος στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, επισήμανε ότι «οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ και αυτό πληρώνουμε τώρα. Πολλές φορές σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες όσον αφορά τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ομοσπονδίες, όπως αυτή της ΔΕΗ».
Το μεγάλο λάθος των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι ότι καλλιεργήσαμε μια κουλτούρα δικαιωμάτων χωρίς να υπενθυμίζουμε και τις υποχρεώσεις. Τώρα πρέπει να περάσουμε σε μια κοινωνία που αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της και να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία δικαιωμάτων.
Όσον αφορά στο μισθολόγιο, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι τόσα χρόνια είχαμε ένα μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων με πολλές ανισότητες. Με τη θέσπιση του ενιαίου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει εξισορρόπηση.
Οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.
Για τη θητεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μελετώνται όλα τα δεδομένα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, ωστόσο -όπως είπε- όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
Ανέφερε ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα, ενώ εξετάζεται και το καθεστώς των αναβολών. «Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα», διευκρίνισε.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν μπορεί το ΥΠΕΘΑ να συμβάλει με συνεχή εξοπλιστικά προγράμματα στη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών, θα γίνει ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατεύθυνση της αποκρατικοποίησης.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM
http://www.ert.gr/index.php/eidiseis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου