Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μετακομίζουν γιατί... κερδίζουν

Στη δική της γη της επαγγελίας, το Κάουνας, μετακομίζει σήμερα αφήνοντας το Βίλνιους η Εθνική, απόρροια των νικών και της καλής της πορείας μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ.

Η τελική ευθεία περιλαμβάνει τις δυσκολότερες μάχες για την «επίσημη αγαπημένη» με πρώτη και καλύτερη αυτή του προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία.


Αποστολή στο Βίλνιους, Χρήστος Ρομπόλης


Η αποστολή εξετελέσθη. Η Εθνική πέτυχε τον πρώτο στόχο της φτάνοντας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε καθήκον και δεδομένο, αλλά τα πολλά προβλήματα και η ριζική ανανέωση κατέστησαν φέτος κάθε άλλο παρά εύκολη αποστολή. Η ανανεωμένη «επίσημη αγαπημένη» τα κατάφερε, απέβαλε κάθε άγχος αποτυχίας, αλλά δεν μένει εκεί. Από σήμερα μετακομίζει στα... λημέρια του Ηλία Ζούρου, το Κάουνας, αναζητώντας την υπέρβαση. Γιατί τέτοια θα είναι ενδεχόμενη πρόκριση απέναντι στη Γαλλία στον προημιτελικό της Πέμπτης...


Κακά τα ψέματα, η Εθνική βρίσκεται αυτή τη φορά στην πλευρά του αουτσάιντερ. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως της απαγορεύει να ονειρεύεται. Παίκτες και τεχνικό τιμ, μαζί με όσους αγαπούν αυτή την ομάδα, δείχνουν να το πιστεύουν. Όχι στα λόγια, αλλά αληθινά. Θεωρούν τη Γαλλία ισχυρή, αλλά όχι ανίκητη. Και φιλοδοξούν να την... τιμωρήσουν που με τόση ευκολία επέλεξε εμάς ως αντιπάλους στην οκτάδα. Η γαλλική αλαζονεία πρέπει και μπορεί να τιμωρηθεί. Αρκεί, ασφαλώς, η Εθνική να σταθεί στο ύψος της. Πρέπει να παρουσιαστεί καλή για περισσότερα από τα 20-25 λεπτά που έκανε μέχρι τώρα στις καλές εμφανίσεις της, να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες της και να είναι αποτελεσματική στην άμυνα. Όχι μόνο απέναντι στον Τόνι Πάρκερ, αλλά σε όλη την ομάδα των «τρικολόρ».


Η προετοιμασία για το ματς έχει αρχίσει πολύ πριν τελειώσει το διαδικαστικού χαρακτήρα ματς με τη Γεωργία και οι συνεργάτες του Ηλία Ζούρου έχουν ήδη «φακελώσει» τον αντίπαλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αντιλαμβανόμενος τη σωματική και ψυχολογική κόπωση των παικτών του, που είναι «έγκλειστοι» από τα τέλη Αυγούστου, τους έδωσε το ελεύθερο για το βράδυ της Δευτέρας. Οι περισσότεροι επέλεξαν μία βόλτα στο κέντρο του όμορφου Βίλνιους, είτε... αντροπαρέες είτε με τις συζύγους ή συντρόφους τους.


Η ελευθερία, ωστόσο, τελειώνει ξανά. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η μετακόμιση στο κοντινό Κάουνας (απέχει οδικώς περίπου μία ώρα) και το απόγευμα η Εθνική θα προπονηθεί στη νέα της βάση. Εκεί που ελπίζει να έχει-πέρα από τη στήριξη των περίπου 100 «Πελαργών»-να έχει και συμμάχους τους Λιθουανούς φίλους της Ζαλγκίρις και του Ηλία Ζούρου. Το άγχος δεν έχει λόγο... ύπαρξης στο στρατόπεδο της Εθνικής. Άλλωστε ακόμη και στην απευκταία περίπτωση της ήττας, υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την υπέρβαση, μέσω του πρώτου αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, απέναντι στον ηττημένο του Ρωσία-Σερβία.


Η ομάδα της Γαλλίας βρίσκεται ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης στο Κάουνας και μετρά αντίστροφα για τον προημιτελικό περιμένοντας και την επιστροφή του Μικαέλ Ζελαμπάλ στις προπονήσεις μετά το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί από την περασμένη Τετάρτη.


http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου