Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η σειρά των Diamond League ...Στη Ζυρίχη Χονδροκούκης, Κυριακοπούλου, στις Βρυξέλλες ο Φιλιππίδης

Με την ολοκλήρωση του 13ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στη Νταεγού, η σκυτάλη για την αυλαία της εφετινής αγωνιστικής σεζόν περνά στους δύο τελικούς αγώνες του Diamaond League επί ευρωπαϊκού εδάφους, στη Ζυρίχη στις 8 Σεπτεμβρίου και στις Βρυξέλλες μία εβδομάδα αργότερα (16/9).

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, με τους τρεις αθλητές που είχαν συμμετοχή σε ισάριθμους τελικούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στις Βρυξέλες θα πάρει μέρος ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ενώ στη Ζυρίχη οι Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ.


Φυσικά, στα ίδια αγωνίσματα θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Στη Ζυρίχη στο επί κοντώ γυναικών, εκτός της Κυριακοπούλου που στη Νταεγού κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα με επικεφαλής τη Βραζιλιάνα παγκόσμια πρωταθλήτρια Φαμπιάνα Μούρερ και τις Τζένιφερ Μουρ (ΗΠΑ), Μαρτίνα Στρουντζ (Γερμανία), Γελένα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία), Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία), Άννα Ρογκόφσκα (Πολωνία) και Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία).


Στο ύψος, ο Χονδροκούκης που εντυπωσίασε στο παγκόσμιο θα έχει και αυτός αντιπάλους τους πρωταγωνιστές της Νταεγού, όπως το νικητή Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ), τον 2ο της κατάταξης Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία) και τον 3ο Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες), τον 4ο Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), τον 5ο Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), τον 7ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), τον 8ο Αλεξάντρ Σούστοφ (Ρωσία) κ.α.. Επίσης στη Ζυρίχη έχε προσκληθεί και ο Κύπριος άλτης Κυριάκος Ιωάννου, που δεν πήρε μέρος στο παγκόσμιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

http://sports.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου