Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη κινητοποίηση μαθητών μέσω... facebook!


Αγώνας για… συμπαράσταση! Αγανακτισμένοι είναι οι μαθητές με τα σχολεία να κλείνουν ένα- ένα.

Όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα βασικοί λόγοι είναι η έλλειψη βιβλίων και καθηγητών, αλλά τελικά κάποια σχολεία κάνουν κατάληψη για να «ενισχύσουν» τον αγώνα τον υπολοίπων!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς. Όπως μας ενημέρωσαν μαθητές, που ήρθαν  σε επαφή με το siteμας, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς προχώρησαν σε κατάληψη, εξαιτίας της έλλειψης βιβλίων και προσωπικού.

Παρά την διαβεβαίωση του διευθυντή του σχολείου, κ. Κουτσίκου, ότι όλα είναι “ok”, ότι δηλαδή δεν θα χρειαστεί ούτε να πληρώσουν για τις φωτοτυπίες και ότι το διδακτικό προσωπικό του σχολείου είναι επαρκές, τα παιδιά δεν επέστρεψαν στις τάξεις. Με την πλειοψηφία, 175 υπέρ σε σύνολο 268 μαθητών, αποφάσισαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Αιτία: Η συμπαράσταση! «Θέλουμε δωρεάν μετακινήσεις για όλα τα παιδιά, ακόμα και στην Κέρκυρα ή σε κάποιο χωριό, που αναγκάζονται οι γονείς να το πάνε με το αμάξι και θέλουμε να επαναφέρουν την ενισχυτική διδασκαλία», είπε μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς στο star.gr και πρόσθεσε «Το ότι σταμάτησε η ενισχυτική διδασκαλία σημαίνει ότι το δημόσιο σχολείο χάνει την μάχη με την παραπαιδεία».

Τα παιδιά οργανώθηκαν σε ομάδες και πληροφόρησαν και τα γύρω σχολεία για την στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.  Όπως υποστηρίζουν και τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ για τις 3 Οκτωβρίου έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας.  «Η οργάνωση έγινε μέσω facebook και θα είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση. Ήδη 57.000 μέλη έχουν πει ότι θα έρθουν», τόνισε, ενώ οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κηφισιάς έχουν κάνει δικιά τους σελίδα στο facebook με τίτλο «παιδεία ΤΩΡΑ» .

«Θα στηρίξουμε και τους καθηγητές στην πορεία τους», μας είπαν τέλος αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/108592

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου