Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ράντκλιφ: «Άδικη η απόφαση της IAAF»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση της IAAF, να μην αναγνωρίζει πλέον τα παγκόσμια ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών που επιτυγχάνονται σε αγώνες με την ταυτόχρονη συμμετοχή και ανδρών.

Η Πόλα Ράντκλιφ, με δηλώσεις της, χαρακτήρισε άδικη αυτή την απόφαση, η οποία της στερεί το παγκόσμιο ρεκόρ το 2:15:25 που είχε σημειώσει το 2003 στο Λονδίνο, αλλά το 2:17:42 που έκανε η η Βρετανίδα αθλήτρια, τρία χρόνια αργότερα στην ίδια πόλη.

«Νομίζω ότι είναι λίγο άδικο. Αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και δεν μπορώ να σχολιάσω πράγματα που δεν είναι της δικαιοδοσίας μου», δήλωσε η Ράντκλιφ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, θέλοντας προφανώς να αποφύγει μία σύγκρουση με την IAAF. «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να τρέχεις με άνδρες ή χωρίς σε έναν αγώνα, αλλά να προσπαθείς να κάνεις το δικό σου αγώνα».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Ιρίνα Μικιτένκο, ήταν πιο καυστική, χαρακτηρίζοντας ως «αστείο» την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου την 1η Ιανουαρίου. «Όταν το άκουσα, σκέφτηκα ότι ήταν ένα αστείο», είπε η νικήτρια του αγώνα στο Βερολίνο το 2008.

Η IAAF αποφάσισε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νταεγού, ότι πρέπει να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και να μετρούν ως παγκόσμια ρεκόρ γυναικών μόνο οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται χωρίς την παράλληλη συμμετοχή και ανδρών, οι οποίοι μπορεί να «τραβήξουν» τις αθλήτριες και να πετύχουν καλύτερους χρόνους.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=384849

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου