Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο νέος χορηγός του Ολυμπιακού

Συνάντηση με τον γγΑ έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει για πρώτη φορά μικτό όνομα.


Την παρουσίαση του νέου χορηγού της ομάδας γυναικών, της εταιρείας Bios Balance, έκανε σήμερα (12/10) ο Ολυμπιακός στην ιστορική λέσχη του συλλόγου.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος, μίλησε για την επιθυμία του συλλόγου να έχει μικτό όνομα και την προσπάθεια που θα γίνει να αλλάξει ο αθλητικός νόμος, προς όφελος του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Η BIOS BALANCE εμφανίστηκε σε μία στιγμή που οι σκέψεις μας για το τμήμα ήταν αρκετές. Εξετάζαμε το ενδεχόμενο, όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, να παίξει η ομάδα  με νεαρά κορίτσια ενώ είχαν ακουστεί και άλλες ιδέες, που δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε, καθώς η ομάδα που καταφέραμε και φτιάξαμε είναι ανταγωνιστική. Και σε αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ την BIOS BALANCE.  Χωρίς την συγκεκριμένη εταιρία, τα πράγματα για την ομάδα βόλεϊ γυναικών θα ήταν δυσοίωνα.
Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να δώσουμε ένα μικτό όνομα στην ομάδα. Η ομάδα βόλεϊ γυναικών  τουΟλυμπιακού να λέγεται Ολυμπιακός -  BIOS BALANCE. Δεν ήταν καθόλου εύκολη αυτή η απόφαση, αλλά ήταν προς όφελος του σωματείου. Δυστυχώς, όμως, όταν ανακοινώσαμε αυτή την απόφαση μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρισης, η απάντηση ήταν αυτή που περιμέναμε, ότι το απαγορεύει ο αθλητικός νόμος. Δεν ζητούμε από την Ομοσπονδία να παρανομήσει, ζητούμε όμως, και θα το ζητήσουμε και επίσημα τις επόμενες ημέρες, γιατί αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση  από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τον αρμόδιο Υπουργό, για  να τους εκθέσουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Δε θα ζητήσουμε πράγματα που δεν γίνονται, αλλά θα ζητήσουμε, καταρχάς, αυτή την αναθεώρηση του αθλητικού νόμου, ο οποίος  μας απαγορεύει τη μικτή ονομασία, γιατί ο αθλητικός νόμος δημιουργήθηκε υπό  άλλες προϋποθέσεις  που υπήρχαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι οποίες τώρα δεν υφίστανται  και δεν νομίζω να υπάρξουν και πάλι. Αν θέλουμε έναν ισχυρό ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να βρούμε μια λύση. Διαφορετικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σβήσει».
Σωτήρχος: «Εξάδα και βλέπουμε»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος, μίλησε για τους στόχους της ομάδας: «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας γι αυτή την γενναία προσπάθεια που έκαναν για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Αυτό που  έχουμε εμείς μέσα στο γήπεδο να προσφέρουμε, είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα  όσο γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική. Μια ομάδα που φέτος, παρότι είναι μεταβατική περίοδος και προσπαθούμε να παντρέψουμε την εμπειρία μαζί με το ταλέντο, να κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια.
Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και διακαής στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Όμως φέτος , επειδή υπάρχει αυτή η μεταβατική περίοδος και επειδή αποκτήθηκαν νεαρά ταλαντούχα κορίτσια και  ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα βολεϊμπολίστριες από τα τμήματα υποδομής, θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε το ταλέντο με την εμπειρία. Δύο κοπέλες έμειναν από την περσινή ομάδα, η Καββαθά και η Γιακουμή. Προστέθηκαν δύο ξένες και τρεις αρκετά έμπειρες κοπέλες. Στόχος η εξάδα και κάτι παραπάνω.
Δεν είναι θέμα δικό μου η ενίσχυση της ομάδας και το αν αποκτηθεί ακόμα μία ξένη αθλήτρια. Η ομάδα έχει ως έχει. Οι αθλήτριες είναι οι δύο ξένες και με αυτές θα πορευθούμε».
http://www.onsports.gr/volley/A1-Gynaikwn/item/125614-O-neos-horigos-toy-Olympiakoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου