Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Επιχείρηση... τσουνάμι στα Χανιά


Άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος EU POSEIDON

Η αντιμετώπιση τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο, θα είναι το σενάριο επιχειρησιακής άσκησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU POSΕIDON, που θα εξελιχθεί σε πραγματικούς χρόνους την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου στα Χανιά.
Το πρόγραμμα EU POSEIDON -το οποίο συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας- πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στην Ιαπωνία.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοκιμάσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση μιας μείζονος κλίμακας φυσικής καταστροφής καθώς και τις διαδικασίες επιχειρησιακής αξιοποίησης της ευρωπαϊκής συνδρομής από τις εμπλεκόμενες Εθνικές και Περιφερειακές Αρχές Πολιτικής Προστασίας.

Eιδικότερα, το σενάριο της άσκησης εξομοιώνει τον καταστροφικό σεισμό του 365 μ.Χ. Στην άσκηση θα συμμετάσχει ο καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης, η ερευνητική ομάδα του οποίου προσομοίωσε με ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά διεθνώς τον σεισμό του 365 μ.Χ. 

Πρόγραμμα άσκησης «EU POSEIDON 2011» στα Χανιά

Τρίτη 25 Οκτωβρίου :
Ώρα 10:30 – 12:30 το πρωί στη θέση Κλαδισός, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
Ώρα 13:00 Συντονιστικό Όργανο στην έδρα Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Ώρα 14:30 – 17:00 στο παλιό Νοσοκομείο Χανίων, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248611/epiheirisi-tsounami-sta-hania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου