Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αυστηρές συστάσεις Μπεγλίτη στον Τούρκο ομόλογό του


Στη «σκιά» των νέων προκλήσεων η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας

Έκκληση να σταματήσει η Τουρκία συμπεριφορές, που «δηλητηριάζουν» τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ismet Yilmaz.

Η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια, στη σκιά των νέων προκλήσεων της Τουρκίας με τις πρόσφατες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και της τακτικής έναντι τις Κύπρου με αφορμή τις κυπριακές γεωτρήσεις. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν διεξοδικά, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετέφερα την ανησυχία της κυβέρνησης για τις πρόσφατες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από την πλευρά των τουρκικών αεροσκαφών. Ένα περιστατικό που είχαμε να το δούμε εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Έθεσα αυτό το ζήτημα στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες σχέσεις θα μπορούσαν να υπονομευθούν αν αυτές οι συμπεριφορές συνεχιστούν από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα της πρακτικής αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου. «Έθεσα και αυτό το ζήτημα, διότι δεν συνάδουν αυτές οι πρακτικές με το Διεθνές Δίκαιο και το είπα αυτό πάρα πολύ ειλικρινά, ως ανησυχία και προβληματισμό από την πλευρά της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

Ανταλλαγή απόψεων είχαν οι δύο υπουργοί και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Κύπρο, με αφορμή τις έρευνες, που συνεχίζονται στο πλαίσιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/238275/austires-sustaseis-begliti-ston-tourko-omologo-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου