Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Βόλος διεκδικεί την 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας/Αστροφυσικής

Ο Δήμος Βόλου στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος για τη φιλοξενία της 7ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής στον Βόλο, το 2013, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με τον δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, οι οποίοι ανέλυσαν την πρότασή τους και τα οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή από την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.


Η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο και διαρκεί 10 μέρες. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες από ολόκληρο τον πλανήτη, με αριστούχους μαθητές, ηλικίας 16-18 ετών. Τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία, στο Ιράν, στην Κίνα και φέτος στην Πολωνία, ενώ το 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.


Η ανάληψη της 7ης Ολυμπιάδας από τον Βόλο αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο επιστημονικό γεγονός με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνιστά ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για την τουριστική προβολή του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι θα λάβουν μέρος 200 μαθητές από 30 χώρες του πλανήτη, καθηγητές και συνοδοί, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και να επισκεφθούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.


Πηγή: trikalanews
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=411922&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου