Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ανακυκλώνουμε και κερδίζουμε



Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τα σχολεία της πόλης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη : «Επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης. Η Δημοτική Αρχή σταθερά ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις της σύγχρονης πόλης για τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίζει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να ανοίγει νέες προοπτικές στην οικολογική συνείδηση των νέων. Καθημερινά επιχειρούμε αισθητικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σε πολλά σημεία της πόλης, διασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ως προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύουμε αποφασιστικά όλες τις οικολογικά προσανατολισμένες πρωτοβουλίες και η συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα ανακύκλωσης μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο περιβαλλοντικής αγωγής».

Οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα ολοκληρωμένα κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στην πλατεία Κουμπάκη, Carrefour Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Ράλλη και Κηφισού), Makro Κηφισού (Λ. Κηφισού & Π. Ράλλη).
Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης κάθε φορά που επιστρέφεται μια συσκευασία, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι το διαγωνισμού. Οι μαθητές θα συλλέγουν συνολικά, ως σχολικό τμήμα, τα κουπόνια τα οποία και θα παραδώσουν στο Δημαρχείο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στις 16 Δεκεμβρίου στις 2.00 μ.μ. Τα τρία σχολικά τρήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης που θα έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα κουπόνια , θα κερδίσουν τρία δώρα-έπαθλα:

1ο Δώρο-Έπαθλο
Ποδήλατο για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος
2ο Δώρο -Έπαθλο
Μp3player για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος
3ο Δώρο-Έπαθλο
Μp4 player για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία έπαθλα θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο( Π. Τσαλδάρη 10) τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου