Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι Ακαδημίες της Liverpool στον Ταύρο

Το έμβλημα της μεγάλης Λίβερπουλ κοσμεί το τελευταίο διάστημα την ακαδημία του Αίαντα Ταύρου, καθώς είναι κι επίσημα κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου ανάπτυξης και ανάδειξης ταλέντων του μεγάλου βρετανικού συλλόγου. 

Από τη Δευτέρα ξεκίνησε το πρώτο soccer school για την ομάδα με την επίσκεψη του τεχνικού της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Άλεξ Άρνολντ, ο οποίος πέρα από τις προπονητικές συνεδρίες στα παιδιά της ακαδημίας, πραγματοποίησε και σεμινάριο σε γονείς με θέμα τις σχέσεις γονέων- προπονητών και παιδιών. 

Σήμερα Τετάρτη, ο κύριος Άρνολντ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία των Liverpool International Football Academies με τον Αίαντα Ταύρου δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό που επιθυμούμε είναι, εκτός από ποδόσφαιρο, να διδάξουμε και ήθος στα μικρά παιδιά». 

Ενώ για τις δυνατότητες διάκρισης των νεαρών ποδοσφαιριστών είπε: «Πάντα υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί ένα παιδί με ταλέντο στο Kirkby αλλά πέραν του ταλέντου θα χρειαστεί προσήλωση, προσπάθεια και φυσικά παιδεία που λαμβάνει μέσα από τη συμμετοχή στα Liverpool Soccer Schools.» 

Ο Άλεξ Άρνολντ παρουσίασε, επίσης, ένα νέο και πρωτοποριακό προπονητικό εγχειρίδιο, το οποίο περικλείει όλη την τεχνογνωσία του συλλόγου και εφαρμόζεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ακαδημίες του, είτε πρόκειται για την μητρική, είτε γι’ αυτές που δημιουργούνται στον υπόλοιπο κόσμο. Ο συγκριμένος προπονητικός οδηγός ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια απ’ όλους ανεξαιρέτως, οι επιλογές των συνεργατών γίνονται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και ο έλεγχος είναι συνεχής. 

Το Soccer School θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας και επόμενος σταθμός του Άγγλου τεχνικού είναι το Βέλο Κορινθίας (Ελλάς Βέλου).



http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου