Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έως τις 22 Ιανουαρίου ..Στιγμές από τα 170 χρόνια Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη



Το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά την ενοποίηση των αρχικών κτηρίων, Βασίλειος Χατζής, υδατογραφία.Καλλιτεχνική Συλλογή Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος   (Φωτογραφία:  Μουσείο Μπενάκη )
Τις σημαντικότερες στιγμές της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς.

Η έκθεση με τίτλο «170 Χρόνια Εθνική Τράπεζα: 1841 - 2011» θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012.

Από το 1841 μέχρι σήμερα, η ιστορία της Εθνικής Τράπεζας απλώνεται μέσα σε τρεις αιώνες σε μία σχεδόν παράλληλη διαδρομή με το νεοελληνικό κράτος.

Οι συλλογές και το αρχειακό υλικό που παρουσιάζονται στην έκθεση, προέρχονται από τον πολιτιστικό πλούτο που διέσωσε η Εθνική και περιλαμβάνονται σήμερα στο Ιστορικό της Aρχείο, καθώς και στην καλλιτεχνική συλλογή της Τράπεζας.

H έκθεση παρακολουθεί την πορεία της Εθνικής Τράπεζας ξεκινώντας από την ίδρυση της, λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, και συνεχίζει με την επέκταση των εργασιών της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που συμβάδισε και με τη διεύρυνση των εθνικών συνόρων.

Μέσα από τις αντίστοιχες ενότητες της έκθεσης αναδεικνύεται η συμβολή της Τράπεζας τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. 

περισσότερα στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου