Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οι μαθητές ενώνουν τη φωνή τους κατά του ρατσισμού


Ρεκόρ συμμετοχών σε διαγωνισμό κατά της ξενοφοβίας

Πάνω από 200 επιλεγμένα έργα μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα προκρίθηκαν στον φετινό 17ο μαθητικό διαγωνισμό για τους πρόσφυγες με θέμα: «Ρατσισμός και ξενοφοβία. Επικίνδυνα φαινόμενα για μία χώρα».

Τον διαγωνισμό, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών των τελευταίων ετών, με μεγάλη ανταπόκριση μαθητών από την περιφέρεια, διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Σαράντα-τρεις μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας διακρίθηκαν για τις εκθέσεις, τις ζωγραφιές, τα άρθρα και τις συνεντεύξεις τους. 

Παράλληλα, συμμετείχαν 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής οι οποίοι αφηγήθηκαν την προσωπική τους ιστορία μέσα από εκθέσεις, ζωγραφιές, αφίσες και χειροτεχνίες.

Οι διακριθέντες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου