Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν «σερφάρισμα» στις πλατείες του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη στους δημότες του με τη λειτουργία ενός Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, στις πλατείες του Δήμου (Χαλκηδόνας, Κουμπάκη, Αγ. Νικολάου, Δημοκρατίας, Δαβάκη, Αγ. Ι. Ρέντη, Κρατικού, Ελευθερίου Βενιζέλου), ο κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το διαδίκτυο μέσω του φορητού υπολογιστή του.

O Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει: «Στη σύγχρονη κοινωνία της επικοινωνίας θέλουμε να βοηθήσουμε τους δημότες μας να αποκτήσουν την δυνατότητα πρόσβασης στον παγκόσμιο κόσμο της πληροφορίας. Παράλληλα σκοπός μας είναι να ζωντανέψουμε τις πλατείες του Δήμου μας, να τις καταστήσουμε φιλόξενες ώστε να προσελκύσουμε τη νεολαία και όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.


Το διαδίκτυο αποτελεί απαραίτητο μέσο και εργαλείο στη σημερινή εποχή της «Ψηφιακής Επανάστασης». Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου στις πλατείες του δήμου μας, ώστε οι πολίτες μας να μπορούν να έχουν πολλαπλή και έγκυρη πληροφόρηση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους, αποκτώντας ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη».


Ο χρήστης χρησιμοποιώντας μια ασύρματη δικτυακή συσκευή (Access Point) συνδέεται σε κάποιο από τα εγκαταστημένα σημεία πρόσβασης και στη συνέχεια αφού συνδεθεί στο Ασύρματο Δίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό (www), ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail), να κάνει chat και μεταφορά αρχείων (ftp).


Σκοπός του Δήμου είναι η δωρεάν παροχή ασύρματης πρόσβασης στο internet, τόσο για τους κατοίκους του, όσο και για τους επισκέπτες στην πόλη μας, που θέλουν να ενημερωθούν για τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα ή να περιηγηθούν στο διαδίκτυο. Η απλή πρόσβαση στο δίκτυο είναι διακοπτόμενη ανά 30 λεπτά, προκειμένου να διατηρούνται οι υψηλές ταχύτητες για όλους τους χρήστες και μετά από 10 λεπτά θα γίνεται επανασύνδεση.


Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη δίνει και τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να έχουν συνεχή δωρεάν πρόσβαση και να αποκτήσουν ένα μοναδικό προσωπικό κωδικό.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2104278188 ή να στείλουν σχετικό email στο portal@nikaia-rentis.gov.gr.


Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου