Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έδωσαν τα χέρια IAAF-Βρετανία


Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνουν οι αθλητές και η IAAF σε μια ακόμη προσπάθεια καταπολέμησης του ντόπινγκ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Βρετανικό Οργανισμό αντιντόπινγκ, εν όψει Λονδίνου.

Θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο «καθαρούς» αγώνες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έκανε ένα ακόμη βήμα στη μάχη που δίνει κατά των αναβολικών. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του «Βιολογικού Διαβατηρίου» των αθλητών και οι δύο πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν δεδομένα και πληροφορίες έτσι ώστε να προλάβουν το… κακό.

«Η ανακοίνωση της συμφωνίας για κατανομή των δεδομένων μεταξύ της IAAF και το βρετανικού οργανισμού αντι-ντόπινγκ ενισχύει το μοντέλο για μια έξυπνη και αποτελεσματική καταπολέμηση του ντόπινγκ για το οποίο η IAAF έχει δεσμευτεί», σχολίασε ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ένα ακόμη βήμα στη μακροχρόνια συνεργασία μας με τις βρετανικές αρχές για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον κλασικό αθλητισμό, που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό στην προοπτική των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Εξακολουθούμε να είμαστε κατηγορηματικοί στην απόφασή μας για την εξάλειψη του ντόπινγκ και να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία του αθλήματός μας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου