Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου!-Πρωτιές για Τσάτουμα και Μπανιώτη

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Στην Ελλάδα δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν, έξω όμως διαπρέπουν… Λούης Τσάτουμας, Κώστας Μπανιώτης και Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στη Γερμανία, με την τελευταία να σημειώνει πανελλήνιο ρεκόρ.
Στάδια για αγώνες δεν υπάρχουν, όπως και χρήματα για να γίνει κατάλληλη προετοιμασία εν όψει των σημαντικών διοργανώσεων της αγωνιστικής περιόδου, όμως οι Έλληνες αθλητές αντέχουν, προτιμώντας πλέον να δίνουν αγώνες στο εξωτερικό –θέλοντας και μη. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου με τη συμμετοχή της στο διεθνές μίτινγκ του Λαντάου στη Γερμανία, έδειξε από νωρίς ότι και φέτος θα είναι από τις πρωταγωνίστριες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με επίδοση 4.51μ κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ που κατείχε η ίδια με 4.50μ από τον Φεβρουάριο του 2010, σε Ημερίδα της Παιανίας. Στη συνέχεια επιχείρησε να κάνει το μεγάλο… άλμα, βάζοντας τον πήχη στα 4.61μ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πρωτιές για Τσάτουμα και Μπανιώτη

Σε μια άλλη πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη, ο Λούης Τσάτουμας και ο Κώστας Μπανιώτης έδειξαν επίσης ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας την πρωτιά στα αγωνίσματά τους στο μίτινγκ «Sparkassen Cup».

Ο Τσάτουμας, ο οποίος «άνοιξε» τη σεζόν με 8.10μ, εξασφάλισε την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8.08μ, χωρίς αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει άκυρα, που είναι από το αδύνατο σημείο του. Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είχε άλματα στα 7.74μ., 8.08μ., 7.76μ., ενώ στο τελευταίο «προσγειώθηκε» στα 7.88μ. Την δεύτερη θέση πήρε ο Γάλλος Γκομίς με 8 μέτρα, ενώ ακολούθησε ο Νοτιοαφρικανός Μοκοένα με 7.91μ. 

Στο ύψος, ο Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη τα 2.30μ, επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 2.15μ, τα 2.24μ. και τα 2.27μ. Ο Ρώσος Μουντρόφ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 2.27μ μαζί με τον Τόμας από τις Μπαχάμες.



http://www.gazzetta.gr/

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΚΥΠΕΛΟ ΑΝΔΡΩΝ-9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 21:45 ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΛΙΜΟΥ..ΤΡΑΧΩΝΕΣ/ΔΙΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Κλειστό  Αλίμου
Τράχωνες /Δίας-Ελευθερία Μοσχάτου




Διαιτητές
Βίλιας
Γαβριήλ
Κομισάριος
Μίχας
Κριτές
Καραγεωργόπουλος
Δάνδολος
Νικολαίδης


Η Ελευθερία Μοσχάτου εαν νικήσει 
θα αντιμετωπίσει στον ένα ημιτελικό του φάϊναλ φορ του κυπέλλου τον Εθνικό








http://www.eskana.gr/


Συνασπισμός Εκδήλωση της ΠΚ Ταύρου - Μοσχάτου για την κρίση, με Γ. Μηλιό & Π. Τριγάζη.


Συνασπισμός
Εκδήλωση της ΠΚ Ταύρου - Μοσχάτου για την κρίση,
με Γ. Μηλιό & Π. Τριγάζη.
Τετάρτη 9/2,
7 μμ  Πειραιώς & Επταλόφου
Αίθουσα 7 δημοτικών σφαγείων (!)











http://www.facebook.com/profile.php?id=100001597222944
http://www.facebook.com/note.php?note_id=180876918615717&id=100001597222944

Αυτή είναι η πιο sexy αθλήτρια στον κόσμο


Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα μοντέλα σε φωτογραφίσεις και εξώφυλλα περιοδικών, όμως και οι αθλήτριες  τον τελευταίο καιρό έχουν αποκτήσει όλο και μεγαλύτερο γκρουπ θαυμαστών.

Μία από αυτές και η Ντάρια Κλίσινα, η μόλις 19 Μαΐων πρωταθλήτρια μήκους, η οποία σε κάθε της εμφάνιση κάνει τον ανδρικό πληθυσμό να παραμιλά.
 
Η Ντάρια θεωρείται μία από τις πιο sexy αθλήτριες του κόσμου κι αυτό γιατί οι καμπύλες της κολάζουν και άγιο.

Μάλιστα οι προτάσεις που δέχεται για φωτογραφήσεις σε ανδρικά περιοδικά είναι άπειρες κι εκείνη δεν λέει όχι.



http://www.star.gr/

Από «ασχημόπαπο», «κύκνος»...

...ή αλλιώς, από το Bollywood στη Vogue! O λόγος για την Ινδή, Aishwarya Rai, μοντέλο, ηθοποιός αλλά και εστεμμένη Μις Κόσμος το 1994. Η Rai κοσμεί αυτές τις ημέρες το εξώφυλλο την ινδικής έκδοσης του γνωστού περιοδικού, φορώντας Dior, Jenny Packham και Valentino.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής της στη Vogue, ο makeup artist Mickey Contractor «εξύμνησε» τη φυσική ομορφιά της.





http://www.zougla.gr/




Η καυτή φωτογράφιση της Ambrosio

Για ακόμη μία φoρά, η Alessandra Ambrosio, αναμένεται να ξεσηκώσει τον ανδρικό πληθυσμό.

Το γνωστό μοντέλο, αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της νέας συλλογής μαγιό Victoria's Secret για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2011.

Αν και μαμά, η Alessandra εξακολουθεί να διατηρεί ένα από τα πιο καλοσχηματισμένα κορμιά.





http://www.zougla.gr/

Έμεινε εκτός η Νίκη

Ο Αλέξανδρος με τον Χάρη θα είναι οι δύο παίκτες που θα διαγωνιστούν στον τελικό του «X-Factor».
Όπως αποφάσισε το τηλεοπτικό κοινό η Νίκη έμεινε στην Τρίτη θέση και έχασε το δικαίωμα να αναδειχθεί νικήτρια του παιχνιδιού. Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, αφού οι κριτές θεωρούσαν ότι θα βρίσκονταν στον τελικό.









http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9746.html

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως χάρη στο Google Earth

Σχεδόν δύο χιλιάδες χώρους πιθανού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Σαουδική Αραβία ανακάλυψε καθηγητής από την Αυστραλία, χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθεί από την καρέκλα του γραφείου του, στο Περθ.
Ο David Kennedy, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας που δεν έχει πάει ποτέ στη Σαουδική Αραβία, αντί για …μαστίγιο, αξίνα και τα υπόλοιπα σύνεργα ενός σωστού αρχαιολόγου, αρκέστηκε να χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το Google Earth.

Συγκεκριμένα, ο Kennedy κάλυψε περίπου 1240 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα της Google και με τη λειτουργία του birds-eye view εντόπισε 1977 πιθανούς αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 1082 αρχαίοι πέτρινοι τάφοι.
Όπως εξηγεί, οι αεροφωτογραφίες της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι διαθέσιμες στους περισσότερους αρχαιολόγους και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πετάξει κανείς πάνω από τη χώρα. Για να επιβεβαιώσει ότι τα ευρήματά του αποτελούσαν απομεινάρια αρχαίας ζωής και όχι απλή βλάστηση ή σκιές, ζήτησε τη βοήθεια φίλου του που ζει στη Σαουδική Αραβία και – αν και δεν είναι αρχαιολόγος – ανέλαβε να φωτογραφήσει ενδεικτικά δύο περιοχές.

Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του φίλου του με αντίστοιχες εικόνες που είχε δει στην Ιορδανία, ο Kennedy θεωρεί πως τα ευρήματά του μπορεί να έχουν ηλικία έως και 9000 χρόνια. Παρόλα αυτά, η αυτοψία κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εικασία του, καθώς μέσω του Google Earth δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί η ηλικία ενός ευρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2008, επίσης Αυστραλοί ερευνητές, αυτή τη φορά από τη Μελβούρνη, είχαν εντοπίσει με τον ίδιο τρόπο 463 αντίστοιχους χώρους στο Αφγανιστάν.


http://www.freeweird.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/google-earth.html

Χωρίς ενδιαφέρον… η Αθήνα

Σε πολύ χαμηλή θέση στην αγοράεπαγγελματικών ακινήτων
Η Αθήνα κατατάχθηκε στην...
προτελευταία θέση μεταξύ 27 ευρωπαϊκών πόλεων όσον αφορά το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από επαγγελματίες του real estate, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας PricewaterhouseCoopers (PwC) που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Η έρευνα, που έγινε σε 600 επαγγελματίες που ασχολούνται με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, έδειξε στην πρώτη θέση την Κωνσταντινούπολη και στην τελευταία θέση το Δουβλίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χαμηλή κατάταξη της Αθήνας και του Δουβλίνου αντανακλά τις ανησυχίες των επαγγελματιών του real estate για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και την Ιρλανδίας.

Αντίστοιχα, η ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος αντανακλά την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της οικονομίας της Τουρκίας - ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2011- σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
newsbeast



http://sarotiko.blogspot.com/

Εξήντα ετών το Toyota Land Cruiser


Το αυτοκίνητο που άλλαξε την ιστορία των off-road οχημάτων

To κορυφαίο ιαπωνικό εκτός δρόμου τετρακίνητο όχημα μόλις έκλεισε περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Πρόκειται για το Land Cruiser της Toyota που γιορτάζει τα 60 χρόνια του, αφού πρωτοπαρουσιάστηκε το 1951 και έκτοτε θεωρείται ένα από τα αυτοκίνητα που άλλαξαν την ιστορία των off-road οχημάτων. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα off-road πολυτελείας, αλλά και εξαιρετικών ικανοτήτων εκτός δρόμου αφού από το 1951 που πρωτοπαρουσιάστηκε τοποθετείται κατευθείαν στην κορυφή των αυτοκινήτων του είδους. 

Tα πάντα ξεκίνησαν με την έκδοση του 1951 που απλά ονομαζόταν Toyota BJ, και (όπως το ανάλογο όχημα Jeep από την Αμερική) εξελίχθηκε αρχικά για χρήση από το στρατό.

Έκτοτε το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε πολλές εκδόσεις (τρίθυρες, πεντάθυρες, βενζινοκίνητες, πετρελαιοκίνητες, με αυτόματο η χειροκίνητο κιβώτιο) ικανοποιώντας όλα τα γούστα, όμως ποτέ δεν έχασε το βοηθητικό του κιβώτιο (κοντές σχέσεις), που παρά το μεγάλο του βάρος θα του χάριζε κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες. 

Τέλος, η εταιρεία ήδη έχει παρουσιάσει δύο ειδικές εορταστικές εκδόσεις με την επιγραφή «60th Anniversary» για το Land Cruiser και το Land Cruiser V8 στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή:4x4mag
http://www.newsbeast.gr/


Τα κέρδη και οι ζημιές με το νέο μισθολόγιο


Περίπου 30.000 υψηλόμισθοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έως και 40%. Κερδισμένοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι με αύξηση που θα φτάσει το 15%.
Ανατροπές φέρνει το νέο μισθολόγιο με την εξισορρόπηση των αποδοχών υπαλλήλων και τη συνολική αναδιάρθρωση των επιδομάτων που θα φτάσουν μέχρι και μειώσεις 40% στις αποδοχές περίπου 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, που λαμβάνουν υψηλές αμοιβές λόγω των πολλαπλών και ακριβών επιδομάτων. Αντίστοιχα, συνάδελφοί τους που έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά αμείβονται λιγότερο, θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται μέχρι και 15%.
Στην προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης με την ΑΔΕΔΥ για τη διαμόρφωση του πλαισίου διαλόγου σχετικά με την αναδιοργάνωση του κράτους, για πρώτη φορά περιγράφηκε με σαφή τρόπο από κυβερνητικά χείλη ότι:
  • Το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο θα εφαρμοστεί για το σύνολο των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.
  • Δεν θα υπάρξει μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους, που υπολογίζεται σε 16 δισ. ευρώ για το 2011.
  • Το Ενιαίο Μισθολόγιο θα εξισορροπήσει μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που έχουν την ίδια προϋπηρεσία και ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο αμοιβών, που θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και τη θέση ευθύνης, έτσι ώστε οι γραμματείς να μην αμείβονται με μισθούς υψηλότερους από τους γιατρούς, όπως συμβαίνει σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις.
Στις προτάσεις, που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκουν οι εργαζόμενοι: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 711 ευρώ, Δευτεροβάθμιας 830, Τεχνικής 938 και Πανεπιστημιακής 984 ευρώ. Ο καταληκτικός μισθός θα διαμορφωθεί γύρω στις 2.100 ευρώ, προκειμένου να επικρατήσει η σχέση εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία, όπως ισχύει στα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Στην Ελλάδα, σήμερα, η σχέση μεταξύ εισαγωγικού μισθού ενός υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με τον καταληκτικό μισθό ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι 1 προς 2,34.
Τα 40 γενικά επιδόματα, που ισχύουν σήμερα, θα ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο. Θα διατηρηθούν μόνο τέσσερα επιδόματα: το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης, που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται έπειτα από αξιολόγηση, καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.
Σήμερα τα επιδόματα καταλαμβάνουν το 40% -κατά μέσο όρο- των αμοιβών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος του Ενιαίου Μισθολογίου, εάν αποφασιστεί να ενσωματωθούν τα γενικά επιδόματα στον βασικό μισθό, θα είναι στις τελικές αποδοχές να καταλαμβάνει ο μισθός τουλάχιστον το 70% και τα επιδόματα το 30%.
Μετάβαση
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων (παλαιών και νεοεισερχόμενων), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Οικονομικοί αναλυτές, όμως, επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί μια χρονική περίοδος ήπιας προσαρμογής για τους εργαζομένους, προκειμένου να μην ανατραπεί ο οικογενειακός τους προγραμματισμός. Η ΑΔΕΔΥ σε μελέτες, που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν, επισήμανε την ανάγκη για επταετές πρόγραμμα προσαρμογής. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει προτάσεις για την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου (από 5 έως και 10 έτη), προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του μισθολογίου.
Εξάλειψη των ανισοτήτων
Μισθός νεοδιορισμένου στα 1.640
Στόχος του νέου μισθολογίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι η εξάλειψη των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου προφανώς με συμπίεση προς τα κάτω της τελικής δαπάνης που αφορά τους καλύτερα αμειβόμενους. Για παράδειγμα, σήμερα ο νεοεισερχόμενος υπάλληλος πανεπιστημιακής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λαμβάνει 1.260 ευρώ όταν ο συνάδελφός του στο υπουργείο Οικονομικών παίρνει πρώτο μισθό -μαζί με τα επιδόματα- 2.309 ευρώ.
Με βάση το σενάριο για το Ενιαίο Μισθολόγιο που θέλει την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε οι απολαβές όλων των νεοεισερχόμενων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα θα διαμορφωθεί περίπου στα 1.640 ευρώ μαζί με τα επιδόματα.
Ο υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα βγει ωφελημένος κατά 180 ευρώ, δηλαδή θα έχει αύξηση 14%, ενώ ο νεοεισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών θα λάβει αποδοχές μειωμένες 669 ευρώ, δηλαδή κατά 40,7%. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ λαμβάνουν «ακριβά» επιδόματα περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Το 80% των υπαλλήλων αμείβονται με μισθούς που κυμαίνονται από 1.000 - 1.500 ευρώ.
Υπάρχουν όμως κατηγορίες υπαλλήλων σε υπουργεία που η πλειονότητα των αποδοχών τους προέρχεται από τα επιδόματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πάλι στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι αποδοχές πέρα από τον βασικό μισθό κατέχουν το 57,38% των τελικών αποδοχών στους νεοδιόριστους ενώ σε υπάλληλο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια προϋπηρεσία στο σύνολο των 3.194 ευρώ που λαμβάνει ως μισθό, τα 1.849 αφορούν επιδόματα (57,89%).
ΝΙΚΟΣ Β.ΤΣΙΤΣΑΣ

πηγή http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=11807

Σχολή κριτών στην ΕΣΚΑΝΑ



Σχολή κριτών διοργανώνει ο σύνδεσμος κριτών καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής σε συνεργασία με την ΟΔΚΕ και την ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ




τα Σαββατοκύριακα

12-13 Φεβρουαρίου και
19-20 Φεβρουαρίου από 09.00 έως 14.00

στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Νότιας Αττικής (Αργοστολίου 65 Μοσχάτο).
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στην ΕΣΚΑΝΑ (2104825981-2) , 
στον ΣΥΚΚΝΑ (2109576611 ), 
στον πρόεδρο του ΣΥΚΚΝΑ 6932648572 (κ. Φεστερίδη) 
και την γραμματέα του ΣΥΚΚΝΑ 6944556154 (κ. Γκολέμη) ακόμη και ανήμερα της σχολής.

http://www.eskana.gr/

ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)



Στις 26/1/2011 πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ»,Χρυσοστόμου Σμύρνης 67, στο Μοσχάτο, η Τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, καθώς επίσης και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία.
Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:
Γιώργο Λύρα   (Πρόεδρο),                  
Παναγιώτη Βούβουνα   (Αντιπρόεδρο),  
Βαγγέλη Τρίκα (Γενικό Γραμματέα),      
Μάκη Μανουσιάδη (Ταμεία),               
Παύλο Πολάκη (Μέλος),                  
Αναπληρωματικά Μέλη :
Νεκτάριος Σταυράκης, ΤΜάνος Καπετανάκης,   
Εκπρόσωποι για την Ομοσπονδία εκλέχτηκαν οι :
Παναγιώτης Βούβουνας , 
Μάνος Καπετανάκης,      
 Θα είναι χαρά και τιμή μας να γνωριστούμε από κοντά με ανθρώπους  που αγαπούν τη θάλασσα, στο εντευκτήριο του ομίλου μαςτο οποίο  λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 20:00.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΡΑΣ                   ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΚΑΣ


http://fouskoto-mag.blogspot.com/

Θα μεταφέρει τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών Στο Κάιρο την Κυριακή ο Παπανδρέου

Στο Κάιρο θα μεταβεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να μεταφέρει στην Αίγυπτο τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με ανώτατους ξένους αξιωματούχους για την κρίση στην Αίγυπτο.

Απαντώντας σε ερώτηση των ΝΕΩΝ, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία της Ελλάδος το ταξίδι στην Αίγυπτο που τυγχάνει όμως της στήριξης των ευρωπαίων ηγετών.

Κρίση χρέους

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη ο Γιώργος Παπανρέου επισήμανε πως οι αποφάσεις για μια συνολική προσέγγιση και λύση θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω και πως αυτά που συζητήθηκαν δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα για τη χώρα μας.

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, εμείς οι Έλληνες αναλάβαμε τη δική μας ευθύνη, την ευθύνη να αλλάξουμε τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Καταστήσαμε σαφές στους εταίρους μας την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση».«Σήμερα η Ελλάδα έχει αποκτήσει και κύρος και εμπειρία», τόνισε ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Εμείς θα εξαντλήσουμε την τετραετία». 



http://www.tanea.gr/

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα στη Λίβερπουλ ...την Κυριακή ....Αντσελότι: Έτοιμος να παίξει ο Τόρες


Με νέες του δηλώσεις ο προπονητής της Τσέλσι Κάρλο Αντσελότι αποκάλυψε ότι ο Φερνάντο Τόρες είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Λίβερπουλ, την Κυριακή το απόγευμα.
Ο Ιταλός τεχνικός είχε τονίσει μετά το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ μεσοβδόμαδα ότι θα αποφάσιζε αν θα τον χρησιμοποιήσει βλέποντας την κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.  Την Παρασκευή είχε μια πιο σαφή εικόνα για την φόρμα του Ισπανού επιθετικού, λέγοντας ότι είναι δική του επιλογή αν θα τον βάλει βασικό ή αν θα τον ξεκινήσει από τον πάγκο.
 
«Ο Φερνάντο είναι σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμος. Δεν έχει κανένα πρόβλημα και προπονήθηκε πολύ καλά αυτές τις μέρες, είναι διαθέσιμος για να παίξει κόντρα στην Λίβερπουλ. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει, ίσως μπει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι δική μου επιλογή, την οποία θα πάρω την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά ο Αντσελότι.

http://www.enet.gr/

Η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

Δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα αν υπήρξε ή όχι τροχαίο ατύχημα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος είχε εξετάσει τον Αύγουστο του 2004 τους Κεντέρη και Θάνου και κατέθεσε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι "είναι σύνηθες να γράφουν οι γιατροί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά κατάγματα. Για μένα κακώς, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί. Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ιατροδικαστών και κλινικών γιατρών. Δεν είχα αντιληφθεί με πόση ευκολία έγραφαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά το κάνουν όλοι ανεξαιρέτως".

Ο κ.Κουτσάφτης υποστήριξε ότι τελικώς είχε ληφθεί αίμα για τοξικολογικό έλεγχο, όμως δεν είχε δει τα στοιχεία, γιατί όπως είπε δεν βρίσκονταν στο φάκελο που εξέτασε. Σε προγενέστερη κατάθεσή του είχε πει ότι ήταν αδύνατον οι αθλητές με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς, να επέβαιναν σε μηχανή, που πήγαινε με 40 χλμ  την ώρα. Βασιζόμενη σε πόρισμα τεχνικού πραγματογνώμονα, η υπεράσπιση, ρώτησε τον μάρτυρα τι θα συνέβαινε αν έτρεχαν με 20 χλμ την ώρα. Ο κ.Κουτσάφτης απάντησε ότι ούτε και σήμερα μπορεί να είναι βέβαιος αν το τροχαίο είναι "μαϊμού" ή όχι".



http://www.enet.gr/

Στάση εργασίας στο Μετρό την Τρίτη

Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, την προσεχή Τρίτη, 8 του μηνός.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.





http://www.nooz.gr/

«Πετάει» ο Ούκοφ

Ιδανικά άρχισε για τον Ιβάν Ούκοφ η αγωνιστική περίοδος του κλειστού στίβου. Ο Ρώσος πρωταθλητής του ύψους συνεχίζει τις… υψηλές πτήσεις, πετυχαίνοντας μια ακόμη νίκη σε μίτινγκ στη Μόσχα.
Ο 25χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό, με επίδοση στα 2.30μ. –φέτος έχει κάνει 2.38μ που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο- πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Moscow High Jump with Music Cup» για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Όπως επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο προπονητής του, Σεργκέι Κλιούγκιν, ο Ούκοφ θα δώσει τουλάχιστον τρεις αγώνες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αφού θα μετάσχει στο «Ρωσικό Χειμώνα», στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού τον Μάρτιο στο Παρίσι. 

Στον ίδιο αγώνα στη Μόσχα, οι Αλεξέι Ντμίτρικ, Αλεξάντρ Σούστοφ, Σεργκέι Μούντροφ και Εντουρντ Μαλντσένκο υπερέβησαν τα 2.27μ.



http://www.gazzetta.gr/

«Ερωτευμένος» με τη Belluci o Robert De Niro!


Η Monica Bellucci είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες και σαγηνευτικές γυναίκες στον κόσμο. Με την Μεσογειακή της ομορφιά, της χυμώδεις της καμπύλες αλλά και τα εκφραστικά της μάτια, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει τους απανταχού της φαν να παραληρούν και μόνο στη θέα της.
«Θύμα» της γοητείας έπεσε και ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro, που δέχτηκε να παίξει σε ταινία για πάρτη της και μόνο! «Η Monica Bellucci είναι ο λόγος που δέχθηκα να παίξω στην ταινία αυτή. Είναι χαρισματική και καταπληκτική γυναίκα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη ηθοποιό με την οποία θα μπορούσα να έχω γυρίσει αυτές τις σκηνές», είπε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Και δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζει: «Είναι μια καλλονή. Η φαντασίωση όλων των ανδρών», συγκρίνοντας την με τις άλλες Ιταλίδες θεές, όπως την Sophia Loren και την Μonica Vitti.

Στην ταινία «Εγχειρίδιο του Έρωτα Νο 3», ο De Niro υποδύεται ένανχωρισμένο καθηγητή της «Ιστορίας της Τένης» που μετακομίζει μόνος του στη Ρώμη. Εκεί ζειαπομονωμένος, μέχρι που γνωρίζει την κόρη του θυρωρού (Monica Bellucci) και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του!

http://www.star.gr/


Τζούλια, κάνε μας περήφανους

Και λέγαμε τόσο καιρό πού είναι το κορίτσι… πού είναι το κορίτσι! Το «μυστήριο» λύθηκε και η απάντηση βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα, καθώς κυκλοφόρησε το νέο, δεύτερο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που είναι πολύ πιο hardcore από το πρώτο και το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να γίνει ανάρπαστο!


ΠΗΓΗ: Star



περισσότερα http://www.zougla.gr/

θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο


Με το θετικό κλίμα που απηχεί η πρόοδος στην κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους, ΧΑ και διεθνείς αγορές κινούνται σήμερα Παρασκευή ανοδικά.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει άνοδο 0,7% οδηγούμενος από τις τράπεζες (FTSEB) και τον ευρύτερο όγκο μετοχών (FTSE-80). Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1687 μονάδες με τζίρο 36 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής.
Στο μεταξύ, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν θετικά ως εξής : AORD 0,8%, Nikkei, 1,1%, SSEC 0,3%, HSI 1,8%, STI 0,8%, KS11 0,1%, TWII 0,5%. Η ιαπωνική αγορά ηγήθηκε της ανόδου ωθούμενη από μία μεγάλη εταιρική συγχώνευση στη χαλυβουργία.
Στην Ευρώπη από την άλλη, οι αγορές κινούνται ήπια ανοδικά : Stoxx50 0,4%, FTSE 0,5%, DAX 0,3%, CAC 0,4%.
Τα σπρεντ υποχωρούν ελαφρά σε ολες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας από 1,2 (Ελλάδα) έως 8,6 μονάδες βάσης (Ισπανία).
Τέλος, το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι όλων των άλλων με συνέπεια το ευρώ να βρεθεί στα 1,363 δολ., το γιεν στα 81,6 γιεν/δολ., το πετρέλαιο στα 90,8 δολ. και ο χρυσός στα 1348 δολ.

http://www.enet.gr/

Χ. Παπουτσής: Θα εξαιρεθούν από τον κανόνα «1 προς 5» τα σώματα ασφαλείας

Τη δέσμευσή του ότι τα σώματα ασφαλείας θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό του 1 προς 5 (μία πρόσληψη προς πέντε συνταξιοδοτήσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών. Μεταξύ άλλων, προωθούνται:
-η εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τον περιορισμό 1 προς 5 του Μνημονίου, όσον αφορά στην ανανέωση και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού.
-η  ίδρυση Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
-η  ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Κομοτηνή, Κοζάνη, Λαμία, Καλαμάτα και το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στις περιοχές αυτές.
-η  χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στους άντρες αστυνομικούς.
Προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις", στο οποίο περιλαμβάνονται και πολλές άλλες διατάξεις.
Σχετικά με τη λαθρομετανάστευση εξέφρασε την ελπίδα ότι σε "σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή μεταναστών.

http://www.enet.gr/