Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α. Ο. Ελευθερίας Μοσχάτου(δείτε φωτο και video απο την εκδήλωση)



ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ -ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02 - Extreme Κ.Χ.Θ. Festival – Extreme Games


Πάλι ξέχασε το παντελόνι της στο σπίτι


Εάν ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν χωρίς παντελόνι θα μας έκανε εντύπωση.

Όμως για τη Lady Gaga οι εκκεντρικές και ημίγυμνες εμφανίσεις είναι απλά η καθημερινότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει καταφέρει να μην περνάει ποτέ απαρατήρητη.

Φορώντας τα 25ποντα τακούνια της, το αγαπημένο της διχτυωτό καλσόν και ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν που ζέστανε τουλάχιστον… τον κορμό της, η τραγουδίστρια βγήκε ραντεβού με τον αγαπημένο της Luc Carl και πήγε σε θεατρική παράσταση.




http://www.zougla.gr/

Σε ποια επώνυμη ελληνίδα ανήκει αυτό το τατουάζ;

Ποια επώνυμη θα μπορούσε να έχει αυτό το καλλιτεχνικό δημιούργημα στην πλάτη της; Ποια δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο πήρε την απόφαση να κάνει αυτό το τατουάζ; Διαβάστε… 
Πριν λίγες μέρες, η Δήμητρα Αιγινίτη εμφανίστηκε στο πάρτι γενεθλίων του Θέμη Γεωργαντά φορώντας ένα μωβ αποκαλυπτικό φόρεμα και η πλάτη της ήταν όλη έξω… Έκπληκτοι έμειναν όλοι όσοι είδαν το tattoo που κοσμούσε την πλάτη της Δήμητρας Αιγινίτη. Θέλει τόλμη για να κάνεις ένα τέτοιο τατουάζ! Αλλά αναμφισβήτητα είναι υπέροχο!







gossip-tv.gr
http://sarotiko.blogspot.com/

Παλεύει το Μοσχάτο την κατηγορία.



Στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία μπήκε γερά το Μοσχάτο μετά την εκτός έδρας νίκη μέσα στην Τριγλία Ραφήνας.
Οι ποδοσφαιριστές του Μοσχάτου για το λόγο αυτό θέλουν να νικήσουν πάση θυσία την Κυριακή τη Μύκονο, για να μην πάει χαμένο το τρίποντο της Ραφήνας.


http://www.stoplekto.gr/2011/02/blog-post_5245.html

«Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή»

Η Αντιγόνη Ψυχράμη σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τις δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν.

Η νεαρή τραγουδίστρια είπε:«Έχω κάνει αρκετές δουλειές στη ζωή μου, από σερβιτόρα μέχρι ταμίας σε σούπερ μάρκετ και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τις ξανακάνω αν χρειαζόταν. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμα και τώρα όταν η φίλη μου με την οποία εργαζόμασταν παλιότερα στην καφετέρια έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της, τη βοηθάω. Σηκώνω εγώ το δίσκο».

Πηγή: Down Town



http://www.zougla.gr/

Αποκάλυψη: η καρέττα – καρέττα διαθέτει... GPS



Οι διάσημες θαλάσσιες χελώνες καρέττα – καρέττα αποτελούν ίσως το μόνο ζώο που δεν αντιλαμβάνεται μόνο το γεωγραφικό πλάτος, αλλά και το γεωγραφικό μήκος. Αυτό επισημαίνει επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας που δημοσιεύεται στην βρετανική επιθεώρηση «Current Biology» και αναφέρει ότι το επαπειλούμενο είδος φαίνεται να έχει στη διάθεσή του μια ασυνήθιστα προηγμένη βιολογική πυξίδα από.. γεννησιμιού του.

Η έρευνα βασίστηκε σε πειράματα που έγιναν σε ενυδρείο. Ο επικεφαλής της μελέτης Νέιθαν Πάτμαν και η ομάδα του πήραν νεογέννητες χελώνες από τις ακτές της Φλόριντα και τις άφησαν να κολυμπούν σε κυκλικά ενυδρεία, εκτεθειμένα σε μαγνητικά πεδία αντίστοιχα με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, σε όλες τις περιπτώσεις τα χελωνάκια κολύμπησαν προς την κατεύθυνση που θα έπρεπε να πάρουν για να επιστρέψουν στην παραλία των προγόνων τους.

Πολλά είναι τα ζώα που έχει διαπιστωθεί ότι αντιλαμβάνονται την ένταση του μαγνητικού πεδίου της Γης και προσδιορίζουν έτσι το γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή τη θέση τους στον άξονα βορρά-νότου. Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολος ο καθορισμός του γεωγραφικού μήκους, δηλαδή της θέσης στη διεύθυνση ανατολής-δύσης, κάτι που ωστόσο οι χελώνες δείχνουν να επιτυγχάνουν μια χαρά. Η καρέττα - καρέττα δείχνει να διαθέτει ένα εξελιγμένο εσωτερικό GPSκαι έτσι τα καταφέρνει στα μεγάλα ταξίδια της στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει εν πολλοίς άγνωστος. Το πιθανότερο όμως είναι ότι οι χελώνες αντιλαμβάνονται το πλάτος από την ένταση του μαγνητικού πεδίου, η οποία είναι υψηλότερη στους πόλους και χαμηλότερη στους τροπικούς, ενώ για την περίπτωση του γεωγραφικού μήκους, οι χελώνες μάλλον χρησιμοποιούν ως γνώμονα τη γωνία που σχηματίζουν οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου με την επιφάνεια της Γης. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η φυσική πυξίδα που φαίνεται να διαθέτουν οι καρέττα – καρέττα αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω επιστημονικής έρευνας...

http://www.star.gr/

“Στον αέρα” τα μέτρα και οι σχεδιασμοί της Τρόικας “Τορπίλη” στο Μνημόνιο βάζει η κρίση στον αραβικό κόσμο




Του Κωστή Πλάντζου
Νάρκη στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής της χώρας και στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που θα αφορούν την Ελλάδα, βάζει η εξάπλωση των λαϊκών εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή.

Η συνακόλουθη έκρηξη τιμών του πετρελαίου δημιουργεί νέα δεδομένα, που ανατρέπει σχεδιασμούς τους αρχικούς, ενδεχομένως όμως και το μέτρο της εξομοίωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν συντάξει για φέτος έναν προϋπολογισμό που στηρίζεται στην υπόθεση για μικρή μόνο αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, έως τα 90-95 δολάρια το βαρέλι. Με δάση αυτό το δεδομένο, προβλεπόταν παγκόσμια Ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ, που θα δημιουργούσε και σχετικά ευνοϊκές προϋποθέσεις για ταχύτερη διέξοδο στο ελληνικό πρόβλημα χρέους.
Ωστόσο, ήδη στο πρώτο δίμηνο του έτους, μετά και από τα γεγονότα στα παράλια της Β. Αφρικής που βρέχονται από τη Μεσόγειο, η τιμή του πετρελαίου έφτασε ακόμη και στα 102 δολάρια ανά βαρέλι.
Ψαλιδίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης

Προβλέψεις ορισμένων αναλυτών μιλάνε για νέα άνοδο, που θα απειλεί να «καταπιεί» την οικονομική ανάκαμψη, καθώς υπολογίζεται πως για κάθε 10 δολάρια αύξησης στην τιμή του πετρελαίου, το παγκόσμιο ΑΕΠ «ψαλιδίζεται» 0,5%. Έτσι, αντί για ανάπτυξη 0,6%, η παγκόσμια οικονομία «φλερτάρει» με μηδενική ή και αρνητική ανάπτυξη φέτος, συμπαρασύροντας όλο το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία και στους πιο ισχυρούς ευρωπαίους παίκτες (πχ Γερμανία) που βλέπουν να απειλούνται και οι δικές τους προοπτική ανάπτυξης.

O πονοκέφαλος του πετρελαίου θέρμανσης

Δυσκολεύει έτσι όλο το παζάρι του Μαρτίου για τα ελληνικά ζητήματα (μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση, επαναγορά και μείωση του δημοσίου χρέους με φθηνά κεφάλαια από το Μηχανισμό Στήριξης), με δεδομένο και το ότι η ελληνική οικονομία είναι ακόμη περισσότερο εξηρτημένη από τον “μαύρο χρυσό”.

Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, στο Μνημόνιο Νο.4 η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει με νόμο για κατάργηση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης – με ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου 2011 και εφεξής – με στόχο για καθαρή απόδοση στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ το 2011, με άλλων 320 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 («καθαρά», μετά την επιστροφή του φόρου στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις του πληθυσμού).
 Όπως παρατηρούν στο Οικονομικό επιτελείο, ο δρόμος μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι μακρύς. Θα έχουν μεσολαβήσει 2 ακόμα επισκέψεις των ελεγκτών και θα έχουν εκδοθεί από 2 τουλάχιστον μακροοικονομικές προβλέψεις για Ελλάδα και Ευρώπη, από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Μνημόνιο μπορεί να αλλάξει, αφού μεταβάλλεται δυναμικά και επικαιροποιείται κάθε τρεις μήνες.

Και αν όμως τελικά κριθεί αναγκαίο να απαλειφθεί το συγκεκριμένο μέτρο, θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο ή άλλα μέτρα λιτότητας ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος, της τάξεως των 400+300 εκατ. ευρώ για το 2011 και 2012 αντίστοιχα…

http://www.protothema.gr/


Έκθεση Στατικού Μοντελισμού



Η International Plastic Modellers Cyprus διοργανώνει τη 10η έκθεση Στατικού Μοντελισμού, από τις 19 μέχρι τις 20 Μαρτίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 09:00 μέχρι και τις 20:00.

Θα παρουσιαστούν πλαστικά μοντέλα διαφόρων αντικειμένων, όπως ιστορικών μαχητικών αεροπλάνων και αρμάτων μάχης, ιστορικών πλοίων, μέχρι και σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων ράλλι ή πίστας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Περισσότεραhttp://www.music.net.cy/   

Στα... θρανία ο τελικός!


Την Κυριακή (6/3) στις 6.30 μ.μ. και στο κλειστό του Ελληνικού θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού με μόνο μαθητές Δημοτικού, επιβεβαιώνοντας το gazzetta.gr που το είχε γράψει πρώτο.
Στη σχετική σύσκεψη,που έλαβε χώρα στη Γλυφάδα, αποφασίστηκε να διατεθούν 3.000 εισιτήρια αποκλειστικά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα εξετάστηκε το ενδεχόμενο, στους θεατές του αγώνα να συμπεριληφθούν και παιδιά από τις Ακαδημίες των «αιωνίων» (σ.σ η ηλικία των οποίων δεν θα ξεπερνάει τα 14 έτη), ωστόσο, η σχετική προοπτική έμεινε μόνο στη θεωρία...
Στις δύο ομάδες θα δοθούν από 175 προσκλήσεις, με τις οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά οι ανάγκες των μελών των Δ.Σ. και των χορηγών.

Ύστερα από την σχετική απόφαση τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα παρακολουθήσουν ανήλικοι θεατές (σ.σ με τους συνοδούς τους).

Η Γενική Γραμματεία ζήτησε να βρεθούν στο κλειστό του Ελληνικού μέλη των Ακαδημιών, παλαίμαχοι των ομάδων και μέλη του Συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής «Oι Πελαργοί», ωστόσο, η Αστυνομία απέρριψε το σχετικό αίτημα, θέτοντας θέμα ασφάλειας.
http://www.gazzetta.gr/

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο για τους µαθητές της Γ’ Λυκείου Ψηφιακά βοηθήµατα µέσω Ιντερνετ από το υπουργείο Παιδείας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ


Ηλεκτρονικό φροντιστήριο στο σπίτι και µάλιστα δωρεάν θα έχουν πλέον όλοι οι µαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιµάζονται για τις εξετάσεις: το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στα παιδιά ψηφιακά βοηθήµατα για τα µαθήµατά τους µέσω Ιντερνετ µε στόχο να τα προετοιµάσει καλύτερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η νέα υπηρεσία ψηφιακών βοηθηµάτων – που υλοποιείται στο πλαίσιο του ψηφιακού σχολείου – παρουσιάζεται σήµερα από το υπουργείο Παιδείας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του. Με τα ψηφιακά βοηθήµατα οι µαθητές θα µπορούν να αντλούν από τον υπολογιστή τους επιπλέον υλικό και ασκήσεις για τα µαθήµατα στα οποία θα εξεταστούν. Επιπλέον, µεγάλο µέρος του συµπληρωµατικού υλικού θα προσφέρεται σε µορφή βίντεο. ∆ηλαδή οι µαθητές θα παρακολουθούν στην οθόνη τού υπολογιστή τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα τους εξηγούν και θα τους επισηµαίνουν καίρια σηµεία. Τα ψηφιακά βοηθήµατα θα είναι διαθέσιµα δωρεάν στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου http:// digitalschool.minedu.gov.gr καθώς και ξεχωριστά στη νέα ιστοσελίδα www.study4exams.gr.

Το σύνολο της ύλης κάθε βοηθήµατος περιλαµβάνει όλα τα κεφάλαια της ύλης του σχολικού βιβλίου που έχουν επιλεγεί για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η βασική δοµή της ύλης αποτελείται από τα αντίστοιχα κεφάλαια, τα οποία µε τη σειρά τους είναι χωρισµένα σε ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαµβάνει µεταξύ άλλων βιντεοδιάλεξη (βιντεοσκοπηµένη παράδοση της αντίστοιχης ύλης), παραδείγµατα για την κατανόηση της θεωρίας µε υποδειγµατικές λυµένες ασκήσεις, ερωτή σεις και ασκήσεις γιαεξάσκηση, απαντήσεις και λύσεις των ασκήσεων.

Στόχοςτωνυπευθύνωντου υπουργείου είναι «τα µαθήµατα να προσφέρουν έναν συµπληρωµατικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των µαθητών σε χρήσιµο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και µόνο για τις ανάγκες προετοιµασίας τους ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων», τονίζεται σε ανακοίνωσή του. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου συµβουλεύουν πάντως τους µαθητές ότι δεν πρέπει να περιορίζουν τη µελέτη τους µόνο στην ύλη των ψηφιακών βοηθηµάτων. Οπως τονίζουν µέσα στην ιστοσελίδα www. study4exams.gr, τα παιδιά πρωτίστως πρέπει να µελετούν την ύλη του σχολικού βιβλίου. Αυτό άλλωστε, λένε, υπονοείται και από τον τίτλο «ψηφιακό εκπαιδευτικό βοήθηµα». Η µελέτη της ύλης του είναι προσθετική στη µελέτη της σχολικής ύλης και σε καµιά περίπτωση δεν την υποκαθιστά. 



http://www.tanea.gr/

Eμφάνιση Καντάφι στην Πράσινη Πλατεία Καντάφι: «Οι αποθήκες των όπλων θα ανοίξουν»


Ο Μουαμάρ Καντάφι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, εμφανίστηκε στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης για να μιλήσει σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές του.
Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, ο Μουάμαρ Καντάφι προσπάθησε να φανεί δυνατός, έτοιμος και αποφασισμένος μπροστά στους υποστηρικτές του:  "Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα σταματήσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε και με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό", είπε, τονίζοντας πως η ζωή χωρίς το "πράσινο λάβαρο" είναι "άχρηστη". Ο Καντάφι, χαιρέτησε τη λιβυκή σημαία προσπαθώντας έτσι να περάσει το μήνυμά του στους διαδηλωτές που κατέβασαν την σημαία και την αντικατέστησαν με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969.

"Αήττητη νεολαία", χαρακτήρισε ο Καντάφι τους υποστηρικτές του και προειδοποίησε: "Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε το λαό.  Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο", έλεγε καταλήγοντας πως "μπορούμε να θριαμβεύσουμε και να νικήσουμε τους εχθρούς μας. "
Ο Καντάφι κατά την ομιλία του, έστειλε φιλιά στους υποστηρικτές του και με υψωμένη τη γροθιά του φώναζε : "Είμαστε έθνος αξιοπρέπειας και ακεραιότητας".  "Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω δίπλα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί", έλεγε ξανά και ξανά καλώντας μάλιστα τους οπαδούς του "να χορέψουν, τα τραγουδήσουν και να γιορτάσουν στις πλατείες όλη τη νύχτα".

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αυτή τη στιγμή, ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πρωτεύουσας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα είναι γεμάτος με αστυνομικούς και στρατιώτες που ελέγχουν όλα τα οχήματα επιχειρούν να περάσουν από εκεί.  "Ο δρόμος και όλες οι διασταυρώσεις είναι γεμάτες με στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν καλάσνικοφ. Ζητούν από τους οδηγούς να ανοίγουν τα αυτοκίνητα και ελέγχουν τι υπάρχει μέσα." είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Ρόιτερς.
Ορισμένες περιοχές της Τρίπολης βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, υποστήριξε απόψε ένας κάτοικος της λιβυκής πρωτεύουσας, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Περιοχές της Τρίπολης υπό τον έλεγχο των αντιφρονούντων
Εντωμεταξύ, όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ορισμένες περιοχές της Τρίπολης είναι ήδη υπό τον έλεχγοτων αντιφρονούντων. Πρόκειται για τις πόλεις Γιέφρεν, Ζεντέν και Τζάντου. Σύμφωνα με μαρτυρίες μάλιστα, η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στις τρεις πόλεις αυτές πόλεις που βρίσκονται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. "Όλοι οι άνθρωποι στα Δυτικά Όρη ξεκίνησαν να συστήνουν τοπικές επιτροπές για να αυτοοργανωθούν. Οργανώνουν την ασφάλειά τους και όλες τις υποθέσεις τους αυτόνομα", φερεται να λέει ο αυτόπτης που μίλησε με τα ξένα ειδησεογραφικά πρατορεία.
http://www.enet.gr./

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος





Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.

Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν δημιουργεί μόνο μια αίσθηση γνώσης και υπερηφάνειας για την τοπική ιστορία και ταυτότητα αλλά βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε και στέλνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έγκριση την Πρόταση: ότι το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα απονέμεται σε μνημεία και φυσικούς, αρχαιολογικούς, αστικούς ή πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα μπορεί να απονέμεται και σε τόπους μνήμης, καθώς και στην άυλη κληρονομιά ως συνδεόμενη με ένα τόπο, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς. Μεταξύ των στόχων αυτής της νομοθετικής πρότασης είναι η ενίσχυση των γνώσεων των νέων για την κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά και η τόνωση της συνείδησης της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας, καθώς και η προβολή των χώρων ως τουριστικών προορισμών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις εις βάρος των χώρων ή της περιοχής η οποία τους περιβάλλει.

Στη πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν μόνο τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δυνατότητα να προεπιλέξουν το πολύ δύο χώρους ανά διετία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέγει ένα χώρο ανά κράτος και επί πλέον δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να μπορούν να επιλέγουν χώρους από κοινού (διεθνικοί χώροι) στους οποίους θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Για την Ελλάδα το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για τη δημιουργία ενός Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το οποίο εμπλουτιζόμενο με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αθλητικός Τουρισμός, θα μπορέσει να αναπτύξει ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα συμβάλλει άμεσα στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Επιστημονικός Υπεύθυνος
Δρ Δημήτρης Τερζάκης
Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης


                                                         E-mail :dterzaki@otenet.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στίβος-Βραβεύονται οι κορυφαίοι


Την καθιερωμένη ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο ΣΕΓΑΣ, που θα τιμήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2010.
Μαζί με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, μεταξύ αυτών, ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Λούης Τσάτουμας, η Τόνια Στεργίου, η Γεωργία Κοκλώνη, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα βραβευθούν επίσης φορείς και προσωπικότητες  που στήριξαν τον κλασικό αθλητισμό.

Αναλυτικά, οι βραβεύσεις…

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α-Γ (Βαρκελώνη)
1. Περικλής Ιακωβάκης 5ος στα 400μ εμπόδια (Μαρία Σωτηρακοπούλου)
2. Λούης Τσάτουμας 6ος στο μήκος (Δημήτρης Βασιλικός)
3. Κώστας Μπανιώτης 8ος στο ύψος (Γιώργος Τσούγκος)
4. Τόνια Στεργίου 8η στο ύψος (Γιώργος Παπανδρεόπουλος)
5. Γωγώ Κοκλώνη 7η στα 100μ (Δημήτρης Φιλίνδρας)
6. Λυκούργος Τσάκωνας 7ος στα 200μ (Γιώργος Παναγιωτόπουλος)
7. Δημήτρης Τσιάμης συμμετοχή στον τελικό του τριπλούν (Φρανσουά Ντοφέν)
8. Αθανασία Πέρρα συμμετοχή στον τελικό του τριπλούν (Σοφία Μπακατσάκη)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Α-Γ (Ντόχα)
1. Κώστας Φιλιππίδης 4ος στο επί κοντώ (Δημήτρης Κυττέας)
2. Νικόλ Κυριακοπούλου συμμετοχή στον τελικό του επί κοντώ (Μανώλης Καραγιάννης)

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων (Σιγκαπούρη)
1. Θόδωρος Χρυσανθόπουλος 3ος στο επί κοντώ (Ανδρέας Τσώνης)
2. Κατερίνα Μπερδούση 4η στα 3.000μ (Δημήτρης Γεωργόπουλος)
3. Πέτρος Ευαγγελάκος (4ος στη δισκοβολία (Θωμάς Κεχαγιάς)
4. Ευαγγελία Ψαράκη 6η στη δισκοβολία (Φιλιώ Μαρούλη)
5. Αλεξάνδρα Ζαγόρα (7η στο ύψος (Νίκη Γκαβέρα)
6. Νεκτάριος Φιλαδιτάκης 8ος στη σφυροβολία (Κώστας Παπαμαρκάκης)

Ευρωπαϊκό κύπελλο
1. Αθανασία Πέρρα 2η στο τριπλούν (Σοφία Μπακατσάκη)
2. Σοφία Υφαντίδου 3η στο έπταθλο (Κυριάκος Μηνάς)

Ειδικές βραβεύσεις
1. Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος

Τιμητικές βραβεύσεις
1. Μιχάλης Μινούδης-Παναγιώτης Πανάγος (ύψος ανδρών)
2. Νίκη Μπακογιάννη-Νίκη Γκαβέρα (ύψος γυναικών)
3. Γιώργος Ρουμπάνης-Χρήστος Παπανικολάου-Ανδρέας Τσώνης-Κώστας Τσαταλός-Χρήστος Παλλάκης (επί κοντώ)

Έπαθλο Σπανίδη
1. Ευαγγελία Ψαράκη
2. Πέτρος Ευαγγελάκος

Σωματεία
1. ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (1ο επαρχιακό σωματείο, 2ο στη γενική κατάταξη Πανελληνίως

Λογοτεχνικό Αθλητικό Έργο
1. Γιάννης Μαμουζέλος
2. Άννα Βερούλη-Νίκος Μιχαλόπουλος

Αποχωρήσασα από τον Αθλητισμό
1. Αργυρώ Στρατάκη

Έπαθλο Μιχαήλ
1. Λυκούργος Τσάκωνας

Έπαθλο κριτή
1. Κωνσταντίνος Μοστρούς

Προσωπικότητες
1.Έλλη Στάη
2. Νίκος Αλιάγας
3. Αντώνης Κανάκης
4. Έρρικα Πρεζεράκου
5. Πόπη Τσαπανίδου
6. Περικλής Ιακωβάκης
http://www.gazzetta.gr/

Στο κυνήγι της πρώτης θέσης

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Μαρκόπουλο στο Ρέντη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, που αφορά τις θέσεις 1-6 και θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις.


Οι ερυθρόλευκες κυνηγούν την πρώτη θέση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δοκιμάζεται με τη σειρά του στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (28/2) κόντρα στο Ανατόλια, σε ένα ματς με το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

«Το παιχνίδι θέλει προσοχή» τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας η Βάσω Νικούλη και πρόσθεσε: «Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους της χρονιάς και θέλουμε να παραμείνουμε. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται τα στραβοπατήματα. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα προσηλωμένες στην αγωνιστική τακτική και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Ελπίζω ο κόσμος στις εξέδρες του Ρέντη να είναι ακόμη περισσότερος, από ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ».     

Μια μέρα νωρίτερα η ΑΕΚ που έχει απογοητεύσει πλήρως στη β’ φάση του πρωταθλήματος αναμετράται εντός έδρας με τον Ηρακλή Κηφισιάς.

Το Σάββατο (26/2) διεξάγονται και οι αγώνες για τις θέσεις 7-12, με τον Ηρακλή να αγωνίζεται στη Λάρισα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, την Κερατέα να φιλοξενεί στα Μεσόγεια τον Πανιώνιο και το Πειραματικό τον Πανελλήνιο.

Το πρόγραμμα

ΘΕΣΕΙΣ 1-6  

Σάββατο 26.02.2011  
17:00  Ολυμπιακός-Μαρκόπουλο (Φραγκάκης, Νικολόπουλος)  

Κυριακή 27.02.2011  
19:30  ΑΕΚ-Ηρακλής Κηφ. (Μουλά Ε., Μηλιώρης)  

Δευτέρα 28.02.2011  
17:15  Ανατόλια-Παναθηναϊκός (Σιμίδης, Γεωργιάδης Κ.)  

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)  
1. Παναθηναϊκός (9-2) 9  
2. Ολυμπιακός (9-3) 8  
3. Μαρκόπουλο (7-3) 6  
4. Ανατόλια (5-7) 4  
5. ΑΕΚ (3-9) 0   
-. Ηρακλής Κηφισιάς (0-9) 0  



περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Μήνυμα όπως το... 2008!


Σχεδόν τρία χρόνια μετά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για νέο συλλαλητήριο στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο(19:30-ΝΟVA 2) κατά εκείνων που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σημείο μηδέν.





Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πως όταν θέλει μπορεί να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις. Το έκανε με το ιστορικό συλλαλητήριο τον Απρίλη του 2008 κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, βάζοντας το «τριφύλλι» στις ράγες της πολυμετοχικότητας. Τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στο «Καραϊσκάκη» τρέλαναν τον κόσμο των «πρασίνων» που είναι έτοιμος να στείλει το δικό του μήνυμα για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Αν, μάλιστα, ο καιρός το επιτρέψει, τότε το ΟΑΚΑ αναμένεται να φορέσει τα καλά του και να υποδεχθεί ακόμη και 45.000 κόσμο! Σε ένα συλλαλητήριο στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο οποίος φυσικά έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Βέβαια, πάνω απ' όλα πρόθεση των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι τα πάντα να κυλήσουν ήρεμα και ειρηνικά, ώστε να μην δοθεί αφορμή για το παραμικρό σχόλιο. Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι ανακοινώσεις μέσα στη μέρα από την ΠΑΕ που ζητούσε από τον κόσμο να πάει στο ΟΑΚΑ και να διαδηλώσει πάντα σε φίλαθλα πλαίσια.
 Το πλάνο Φερέιρα
 Από κει και πέρα, και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει τους: Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο αριστερά, Σεϊταρίδη δεξιά και Καντέ, Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά Καραγκούνη, Κατσουράνη. Αριστερό «φτερό» ο Νίνης, δεξί ο Γκοβού και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.
http://www.gazzetta.gr/

Πήγε για ψώνια με το μπικίνι


ΔΕΙΤΕ: Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Δεν πέρασαν τρεις μέρες που η πρώην playmate Shauna Sand είχε εμφανιστεί σε παραλία του Μαϊάμι με ψηλοτάκουνα υπερπαραγωγή. Αυτή τη φορά αποφάσισε να τραβήξει τα φλας των φωτογράφων πηγαίνοντας για ψώνια με ένα καυτό γαλάζιο σούπερ-μίνι μπικίνι!

http://www.newsbeast.gr/


Φθηνότερο το καλάθι της νοικοκυράς


Τι αποκαλύπτει δείγμα από τέσσερα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα προϊόντα που αγοράζονται από μία τετραμελή για παράδειγμα οικογένεια για 15 ημέρες πωλούνται φθηνότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι, από 6,6% έως 9,36%, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορείου. 

Οι μειώσεις αφορούν σε περίπου 70 προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι για τις 15θήμερες προμήθειες της οικογένειας, και όπως τονίζει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας «ο προσεκτικός καταναλωτής μπορεί φέτος να αγοράσει φθηνότερα από πέρυσι».

Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτουν αυξήσεις τιμών σε τρόφιμα και διαρκή καταναλωτικά που φτάνουν μέχρι και το 4% αλλά τα προϊόντα αυτά είναι πολύ περιορισμένα στη συμμετοχή τους στο καλάθι της νοικοκυράς ενώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδών του καλαθιού της νοικοκυράς οι μειώσεις φτάνουν μέχρι 45%.

Ειδικότερα, με τις τιμοληψίες του Παρατηρητηρίου Τιμών, σε τέσσερις αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ, με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2010 και 20 Ιανουαρίου 2011, καταγράφεται μείωση τιμών ως εξής:

Σούπερ-Μάρκετ Α : 73 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 215,86 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 195,51 ευρώ (μείωση 9,36%)

Σούπερ-Μάρκετ Β : 70 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 201,62 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 176,76 ευρώ (μείωση 8,48%)

Σούπερ-Μάρκετ Γ : 67 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 199,59 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 187,37 ευρώ (μείωση 6,6%)

Σούπερ-Μάρκετ Δ: 72 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 224,76 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 198,50 ευρώ (μείωση 8,34%)
http://www.newsbeast.gr/

Η Αθήνα από το Διάστημα!

Από εκεί ψηλά όλες οι ασχήμιες της εξαλείφονται. Η Αθήνα απαθανατίστηκε από το διάστημα από τον ιταλό αστροναύτη Πάολο Νέσπολι, μέσα από το θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Προ ημερών ο ίδιος είχε φωτογραφήσει το κυκλαδίτικο νησί της Ανάφης.

Ο γυάλινος θόλος του Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και στην πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο "Cupola" έχει πλέον κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από τα επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα και τη Γη. Ο Νέσπολι, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμα και για πέντε μόνο λεπτά, δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει έστω και μια κλεφτή φωτογραφική ματιά στη Γη.

Έως σήμερα ο Νέσπολι έχει προσπαθήσει και πολλές φορές έχει καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα.

Τώρα, το "βλέμμα" του σταμάτησε στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή από το διάστημα, σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα.



 http://www.nooz.gr/

Alyssa Milano: Περιμένει το πρώτο της παιδάκι


H γνωστή ηθοποιός Alyssa Milano, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο σαν «Φοίβη» στη σειρά «Μάγισσες», είναι έγκυος.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω  twitter περιμένει το πρώτο της παιδάκι και είναι πολύ ευτυχισμένη:
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές και την αγάπη σας» έγραψε απευθυνόμενη στους φίλους και στους θαυμαστές της.
Παράλληλα, καλό φίλος του ζευγαριού αποκαλύπτει «Είναι τόσο ενθουσιασμένοι και οι δύο και η Alyssa αναμένεται να γεννήσει στις αρχές του φθινοπώρου!».

http://www.zougla.gr/